Sen každého hráče

Sen každého hráče
Sdílej
 
Jeden z největších výrobců osobních počítačů Dell vyrobil skutečně extrémní počítač pro hráče. Stroj s přetaktovaným procesorem na 4,26 GHz a nejvyšší možnou výbavou přijde asi na čtvrt milionu korun.

Srdcem počítače Dell Limited Edition XPS 600 Renegade je dvoujádrový procesor Intel Pentium Extreme Edition přetaktovaný na 4,26 GHz. K dispozici je dále 2GB operační paměti standardu PC2-5400 (667MHz)
Renegade pracuje s grafickým subsystémem Nvidia quad SLI - ten se sestává ze dvou karet GeForce 7900 GX2, každá obsahuje dvě výpočetní jádra, přičemž každé má vlastních 512MB paměti (celkově tedy 2 GB). Díky této technologii je možné renderovat herní prostředí s 32x antialiasingem, nebo provozovat aplikace v rozlišení 2560 x 1600 pixelů.

Cena tohoto hráčského snu je v přepočtu téměř čtvrt milionu korun. Výrobce navíc nesdělil kolik takovýchto počítačů hodlá vyrobit, nejpíše se bude jednat o velmi omezenou sérii. Spíš než o prodejní hit se totiž jedná o marketingový tah, který má ukázat, co všechno dokáže trojlístek Dell, Intel a Nvidia.

 

Články odjinud