Nová síť pro virtuální realitu

Sdílej
 
Nezisková organizace IAVRT připravuje celosvětovou počítačovou síť s názvem Neuronet. Měla by existovat vedle dnešního internetu a vyhrazena bude aplikacím virtuální reality.

Tato nová síť by měla také disponovat samostatným komunikačním protokolem. Její kapacita bude vymezena výhradně datovým výměnám mezi aplikacemi virtuální reality zábavního, zdravotnického, vzdělávacího a podnikatelského sektoru.

Při případném přenosu VR dat jsou na komunikační síť kladeny vysoké nároky – nevyhnutelný je přenos velkého objemu dat a rychlá reakce. Tyto požadavky nedokáže klasický internet uspokojit, nová síť Neuronet by však měla tyto nevýhody internetu odstranit. První generace této sítě by měla být spuštěna ještě v roce 2007.

Objevily se ale také první hlasy, které reálnost tohoto projektu zpochybňují. Za celou aktivitou vidí někteří odborníci pouze snahu o rychlé zbohatnutí pomocí registrací domén v nové síti. Autoři Neuronetu ovšem oponují tím, že zisk z prodeje domén investují do dalšího vývoje sítě.

 

Články odjinud