Two Worlds

Two Worlds
Sdílej
 
Zatímco minulý rok si naše mlsné RPG jazýčky mohly pochutnat na několika delikatesách včetně Oblivionu a Gothiku, letos to nevypadá tak růžově. RPG Two Worlds je tedy vítaným přírůstkem.

Xbox 360, PC RPG




Opět tu je obrovský svět, o něco větší než Oblivion, který budete zcela volně prozkoumávat a přitom plnit questy zadávané desítkami NPC postav nebo sedmi různými frakcemi. Podle libosti stočíte svou činnost k hlavnímu příběhu. V něm zachraňujete svou unesenou sestru a zároveň se snažíte zabránit návratu moci do rukou boha zkázy a hordám orků.

Rasu hrdiny si nelze vybrat a upravuje se pouze jeho vzhled. Ve hře pak zlepšujete odolnost, sílu, magii a obratnost. Neexistují zde žádná povolání, jen různé dovednosti. Two Worlds je celkově akčnější a postupem času se z vás stane neohrožená mlátička s batohem plným předmětů.

A to též díky účinnému upgradu zbraní pomocí drahokamů či originálnímu zvyšování účinnosti zbroje nebo předmětů - dáte-li například dvě stejné přilby k sobě, vznikne vám jedna lepší.

Magie obsahuje přes sedm desítek atraktivních kouzel. U jednotlivých kouzel lze pomocí speciálních karet zajímavě zvyšovat jejich účinnost. Two Worlds nemá kvalitu RPG velikánů, ale milovníky fantasy a RPG bezpochyby potěší.



Hodnocení: ****
+ obrovský svět a minimálně 30-40 hodin hraní, skvělé grafické zpracování, mnoho druhů kouzel, zbraní, nepřátel, skvělá atmosféra, multiplayer
- hodně bugů (doporučujeme nechat dozrát několika patchi), chudé dialogy, AI nepřátel

Výrobce: Reality Pump
Web: www.2-worlds.com

 

Články odjinud