Samsung E210 - Něco za něco

Samsung E210 - Něco za něco
Sdílej
 

 

Na půl cesty mezi nižší a střední třídou se pohybuje nové véčko od Samsungu. Zatímco funkcí má více než kdejaký mobil střední třídy, levné zpracování ho táhne dolů.



Na pohled vše vypadá v pořádku, mobily v této cenové kategorii nebývají takoví fešáci, nicméně na dotek už to taková sláva není. Za všechno zmíním nekvalitní kloub a odbyté uživatelské rozhraní. Špatné zpracování má naštěstí i svoji kladnou stránku - snižuje cenu. Můžete tak poměrně levně dostat přehrávač MP3, FM rádio, GPRS, EDGE nebo fotoaparát.
Výrobce: Samsung
Web: www.samsung.cz
Cena: 3500 Kč
75%
+ funkce za rozumnou cenu
- zpracování



Zajímavost



Škodí?


Jako každý rok i letos přicházejí vědci se "šokujícím odhalením" ohledně škodlivosti mobilních telefonů pro lidské zdraví. Po varováních, že mobilní telefony způsobují rakovinu a psychické závislosti, přišly na řadu poruchy spánku. Američtí a švédští vědci prý zjistili zhoršené schopnosti usnout u lidí, kteří spí s telefonem v blízkosti hlavy. Toto poměrně zajímavé zjištění trochu zesměšňuje fakt, že škodlivost všudypřítomného elektromagnetického vlnění je známa už řadu let.


 

JAVA

 


Gothic 3: The Beginning
Předělávky z PC na mobilní telefony se dočkala už i nejlepší RPG hra roku 2006 Gothic 3. Samozřejmě pro potřeby mobilů byl projekt kompletně překopán do 2D a osekán o řadu interaktivních prvků. Díky tomu se hra může chlubit i přes svou složitost opravdu jednoduchým a přehledným ovládáním a vynikající hratelností.

90%
+ hratelnost, RPG vychází na mobilech málo
- zdlouhavé


 

Ptáte se



Mobilní hry většinou běží na platformě J2ME. Co to znamená?


Jan Halík, Český Brod
Zkratka J2ME označuje platformu Java 2 Micro Edition, která umožňuje spouštět programy (nejenom hry) na zařízeních s malým výkonem, jako jsou mobilní telefony nebo PDA (proto Micro Edition). Ti zkušenější si J2ME mohou představit jako značně omezený interpret programovacího jazyka Java.

 

 

Články odjinud