Nokia 7900 - Trojúhelník z Finska

Nokia 7900 - Trojúhelník z Finska
Sdílej
 

Čím dál častěji přicházejí na trh telefony, jež se vyznačují netradičním, stylovým designem.
Je sice hezké, že si člověk může vybrat telefon, který vzhledově vyjadřuje jeho osobnost, nicméně je to další prvek, za nějž si musí připlatit. Že design podstatně zvedá cenu produktu, se dá říci i o Nokii 7900.
Ačkoli nabízí nad všechny typické vlastnosti a funkce (přehrávání MP3, 2Mpx fotoaparát, bluetooth atd.) i velmi kvalitní OLED displej, vnitřní paměť o velikost 1 GB a podporu některých datových služeb sítí třetí generace, je velmi předražený.

Pokud však pro vás cena není nejpodstatnějším měřítkem a ohodnotíte netradiční design, věřím, že se Nokia 7900 okamžitě stane vaším miláčkem. Až na tu cenu má skutečně vše, co by mít měla.


4/5
+ podpora 3G, design
- cena
Výrobce: Nokia
Web: www.nokia.cz
Cena: kolem 10 000 Kč

Zajímavost


Čtečka pro nevidomé
Na konci ledna představila americká federace nevidomých speciální software, který dokáže převádět psaná slova v řeč. Stačí zamířit čočkou integrovaného fotoaparátu na libovolný text (například titulek knihy) a během několika sekund mobilní telefon převede vyfocené slovo v řeč. Čtečka pro nevidomé není žádná novinka, nicméně poprvé jde o malý praktický přístroj.

JAVA

 

Foto


CSI Miami
Další oblíbený televizní seriál se dostává na mobilní telefony - Kriminálka Miami. Vyřešíte s pomocí kolegů vraždu mladé dívky? Budete umět aplikovat vyšetřovací metody dobře známé ze seriálů? Dokážete při výslechu podezřelých číst mezi řádky?
3,5/5
+ čeština, grafika, dobře zpracovaná předloha
- hlavně pro fanoušky seriálu


 

Ptáte se


Má ještě infraport význam?
Není náhodou, že v posledních letech mizí infraport z mobilních telefonů. Proti jiným bezdrátovým technologiím typu Bluetooth a Wi-fi totiž značně zaostává. Infraport dokáže data přenášet jen na velmi omezenou vzdálenost a navíc šnečí rychlostí. V Japonsku se snaží technologii inovovat, aby dokázala data přenášet rychlostí až 1 Gbit/s. I kdyby se to povedlo, nezmizí velmi limitující omezení vzdálenosti přenosu.

 

 

Články odjinud