Pandora ve vašich rukou - James Cameron's Avatar: The Game

Pandora ve vašich rukou - James Cameron's Avatar: The Game
Sdílej
 
Proletět se na Ikranovi nebo usednout do bojového robota. V kině jste po tom jistě toužili, ve hře Avatar: The Game to můžete zkusit. A nejen to.

Tahle akční hra z pohledu třetí osoby vás nenechá jen znovu proběhnout filmový děj. Po několika úvodních úkolech se budete muset rozhodnout, zda budete dál pokračovat v roli lidských okupantů RDA nebo se nadobro stanete příslušníkem kmene Na’vi.

Od této chvíle se větví příběh a obě jeho linky poskytnou rozdílný herní zážitek. Jako voják budete prozkoumávat úžasnou planetu Pandora v buginách, létat v obrněných vrtulnících a střílet do Na’vi rotačními kulomety z bojových robotů.

Vaším trumfem jsou především střelné zbraně, schopné ničit nepřítele na dálku. Jako člen Na’vi se spolehnete na meče, kyje, luky či kuše, což jsou ve spojení se speciálními schopnostmi postav smrtící zbraně.

Ať hrajete za lidi nebo Na’vi, pokaždé si můžete navolit sadu až čtyř speciálních schopností. Zmíníme třeba základní zvýšení účinnosti zbraní, neviditelnost či rozprášení nepřátel ultrazvukovým výbuchem. Zbraně i schopnosti se plněním úkolů vylepšují.

Příběh hry je odlišný od toho filmového, ale během hry moc nevyzní. Je udušen neustálým přísunem úkolů a vás tak spíše zajímá jen aktuální cíl mise, než celkový konec děje. Vše se točí kolem toho někam dojít, něco zničit, opravit, vysvobodit nebo vypnout.

 

James Cameron's Avatar: The Game •  Archiv ABC

Zajímavý, ale nepříliš propracovaný je i strategický Conquer mód, v němž posouváte jednotky a snažíte se obsazovat jednotlivé kontinenty Pandory.

Co se týče herních principů, není Avatar: The Game originální, a i když se pokouší být trochu svobodnější třeba díky možnosti cestovat mezi poznanými lokacemi, stále je nalinkovanou sadou úkolů.

Ovšem okouzlující prostředí Pandory, speciální schopnosti postav a dvě rozdílné dějové verze nechali vzniknout zajímavé prodloužení filmového zážitku.

Hodnocení: 70 %

+ prostředí planety Pandora, odlišné hraní za lidi i Na’vi, různé dopravní prostředky včetně Ikranů, multiplayer

- někdy špatně umístěná kamera i automatické ukládací body, náhlá nepřátelé se občas objeví náhle za zády, obtížné ovládání létajících prostředků

Výrobce: Ubisoft

Web: http://avatargame.us.ubi.com

 

 

Články odjinud