Povodně přinesly pejsky. Kdo se jich ujme?

Povodně přinesly pejsky. Kdo se jich ujme?
Sdílej
 
Ničivé povodně, které o víkendu zasáhly především severní Čechy, zkomplikovaly život nejen lidem, kterým voda poškodila nebo strhla domy. Voda zasáhla i do života bezmocných zvířat, které se ztratily svým majitelům.

Přívaly řek a potoků, vylitých z koryt, s sebou odnesly kusy domů, ploty, části silnic, ale i mostů. Mnohá zvířata se v prudké vodě buď utopila, nebo se ztratila svým majitelům.

Mezi těmito živočichy bylo velké množství psů, které jsou v současnosti shromažďovány v severočeských útulcích. Také Centrum pro zvířata v nouzi ARCHA při ZOO Liberec se v posledních dnech potýká s přívalem mnoha psů.

V prostorách útulku, jehož kapacita je něco přes třicet kotců, se v současné době tísní více než šedesát psů. Podle zdrojů ze ZOO Liberec ztracení pejsci nadále přibývají. Proto by pracovníci útulku velmi uvítali, pokud by se jim přihlásili původní, nebo noví "páníčci".

"Velmi by nám proto pomohli lidé, kteří třeba zrovna uvažují o pořízení psa: přijďte si ho k nám vybrat právě nyní! Tím nám pomůžete uvolnit kapacitu pro psy lidí postižených povodněmi," uvedl ředitel ZOO Liberec David Nejedlo.

Pokud máte bezplatný zájem o některého ze psů, stačí se obrátit na liberecké Centrum ARCHA, které má otevřeno denně až do 19 hodin.

Více se dozvíte na internetových stránkách Centra.

Klíčová slova:
zvire, pes, utulek, povodně
 

Články odjinud