Hobit ukáže, co se dělo před Pánem prstenů

Hobit ukáže, co se dělo před Pánem prstenů
Sdílej
 
Filmová adaptace slavné knížky od J. R. R. Tolkiena bude mít dva díly. Hobita, Gandalfa, mrzuté trpaslíky i vznešené elfy uvidíme poprvé ve 3D.

Asi jste viděli slavnou filmovou trilogii Pán prstenů. Možná jste si položili otázku, jak přišel Bilbo Pytlík k zázračnému prstenu, kde se vzali Hobiti a jak se trpaslíci mohli spřátelit s Elfy? Odpovědi přinese až dvoudílný film Hobit, který právě na Novém Zélandu začal natáčet režisér Peter Jackson.

Hobit se odehrává ve Středozemi, 60 let před dějem Pána prstenů. Bilbo Pytlík je ještě mladý hobit, který se nevyhýbá dobrodružství. Když se u něho objeví třináct trpaslíků a čaroděj Gandalf, podlehne jejich přemlouvání a vydá se s nimi na dobrodružnou cestu. Cílem je dostat zpět zlato, o které trpaslíky kdysi připravil drak Šmak, a obnovit ztracené království Erebor pod Osamělou horou.

Při pouti k Osamělé Hoře musí společníci přejít divočinu hemžící se zloby, skřety a smrtelnými obřími pavouky. Cestou, v hlubokých jeskyních se Bilbo Pytlík potká se záhadným Glumem, utkají se spolu a hobit získá Glumův kouzelný prsten „Miláška“. Ten se později stane hlavním hrdinou událostí popisovaných v Pánovi prstenů.

Oba filmy budou v digitálním 3D. Přinášíme vám několik fotek z jejich natáčení. Uvedení první části plánuje Peter Jackson na prosinec 2012, druhé pak o rok později.

Nej samurajské příběhy? Ušatý králik s katanou

Nej samurajské příběhy? Ušatý králik s katanou

Úlet! Srážka cyklisty s buvolcem stepním

Úlet! Srážka cyklisty s buvolcem stepním

 

Články odjinud