Bionicle: Test druhé generace legendární hračky

Bionicle: Test druhé generace legendární hračky
Sdílej
 
Pohádkový ostrov Okoto rozdělený na šest regionů: To je země Bioniclů, do které nahlédneme s jejich novou sérií.

 

 

Figurky LEGO Bionicle se poprvé začaly prodávat v roce 2001. V minulém desetiletí vycházela nová série každý rok. Poslední – desátá – se objevila v roce 2010. V dalších letech už to vypadalo, že se za Bionicly definitivně zavřela voda. V obchodech je nahradila značka LEGO Hero Factory, která se začala prodávat právě před pěti lety. Ovšem letos se legendární Bioniclové vrací. Do prodeje totiž přichází druhá generace a její první série se jmenuje Masks of Power. Vyrazili jsme s kompletní sadou třinácti nových Bioniclů do jedné pražské základní školy za partou jedenáctiletých dětí, abychom zde zjistili, jaký bude o staronovou hračku zájem. 

 

Janek

Bionicly sbírám už docela dlouho. Mám hodně kousků z těch starších sérií. Ale hlavně sbírám Hero Factory. Tenhle můj Bionicle se jmenuje Kopaka – Pán ledu. Líbí se mi jeho drsné lyže, které může také použít jako meč. Nová série se mi moc líbí.

 

Vojta

Já jsem skládal Ochránce kamene. Má takovou hůl s blesky, která může střílet jako rotační kulomet. Byl to první Bionicle, kterého jsem kdy stavěl, a je opravdu hezký. Doma mám akorát pár postaviček Hero Factory.

 

Mirek

Můj Bionicle se jmenuje Ochránce vody, na ramenou má dvě pohonné turbíny a v rukou drží nějaký kulomet. Doma žádné Bionicly nemám. Mám jenom několik kousků ze série LEGO Ninjago. Bionicle je moc hezká hračka.

 

Video? Video!

Ábíčko versus Bionicle: Jak jsme testovali novou řadu

Ábíčko versus Bionicle: Jak jsme testovali novou řadu

 

 

Vojta

Doma mám dva starší Bionicly a několik postaviček z Hero Factory.  Bionicly mají spoustu mechanických funkcí, což je možná škoda, protože si hračka hraje vlastně místo tebe. Skládal jsem postavičku Pohatu – Pána kamene. Může mít v ruce dýku nebo dva bumerangy.

 

Franta

Já postavičky z lega doma moc nemám. Mám stavebnice ze série Harryho Pottera a Lego Movie. Radši stavím domy. Na sérii Bionicle se mi ale líbí jednoduchost stavby. Stavěl jsem Gali – Vládkyni vod. Má v ruce takové pádlo, které je možné použít jako kopí.

 

Klára

Nějaké Lego doma mám, ale pomáhám spíš stavět bráchovi. Stavění mě baví. Bionicly jsem znala jenom z televize a bylo fajn si jednoho postavit. Dám ho bráchovi. Moje postavička se jmenuje Ochránce džungle a má takový zelený luk.

 

Kačka

Kdysi jsem si hrávala s Duplem, ale teď si radši hraji jinak, nejradši venku. Mladší brácha má Lego rád. Stavěla jsem Bionicla poprvé a moc se mi to líbilo. Líbí se mi, když ze stavebnice vytvoříš postavičku, se kterou se pak dobře hraje. Moje postavička se jmenuje Ochránce ohně a má kulomet na rameni.

 

Galerie z testování:

 

 

Jakub

Bioniclů jsem měl doma osm, ale dal jsem je bratranci. Mám několik postaviček Hero Factory a hlavně Lego City. Noví Bioniclové se mi opravdu líbí. Ten můj se Ochránce ledu a jako zbraň má rotační pilu.

 

Líza

Doma mám spíš samé holčičí Lego, především sérii Friends, ale Bioniclové mě překvapili, jak jsou zábavní. I když mi se stavbou trošku pomáhala kamarádka. Moje postava se jmenuje Tahu – Pán ohně. Má lávový surf a zlaté meče. Vypadá bezvadně.

 

Martin

Doma mám kromě Bioniclů i Lego City, Star Wars nebo Chima. Všechny série mě baví. Noví Bioniclové jsou prima, a i když ještě neznám jejich příběh, není pro mě důležitý. Můj Bionicle se jmenuje Onua – Pán země a má podobné kladivo jako měl Thor.

 

Aneta

Bionicly jsem naživo viděla poprvé. Doma mám hlavně Lego Friends. Já lego stavím většinou jen jednou, pak už ho nerozebírám, takže figurky mi vyhovují. Na té mojí postavě Lewa – Ochránce džungle mi líbí její maska. Masky jsou vůbec povedené.  

 

Viktorie

Mám buď normální Lego na stavění baráčků, nebo Lego Friends. Klučičí Lego mi většinou přijde jako pěkná blbost. Na Bioniclech se mi ale líbí jejich drsný vzhled. Všichni vypadají jako predátoři ze sci-fi filmu. Můj se jmenuje Ochránce země.

 

Filip

Doma mám asi dvacet různých Bioniclů ze starších sérií. Máme jich s bráchou celou velkou krabici. Dneska jsem měl štěstí, dostal jsem nejdrsnějšího Bionicla ze všech Pána pavouků – lebkounů. Stavění mi sice zabralo nejvíc času, ale figurka má skvělé mechanické funkce.

 

 

Galerie: Oblíbení LEGO hrdinové ve skutečném světě

Galerie: Oblíbení LEGO hrdinové ve skutečném světě

Ábíčko staví LEGO Minecraft: Jako boss?!!

Ábíčko staví LEGO Minecraft: Jako boss?!!

LEGO Star Wars: S Darth Vaderem je sranda

LEGO Star Wars: S Darth Vaderem je sranda

 

Články odjinud