Skateboarding bez prkna?

Sdílej
 
Těžko by někdo dříve uvěřil, že i chůze může být extremním sportem, ale možné je opravdu všechno – řeč je o Freestyle walkingu, tedy freestylovém chození. Tento nový sport, který se zatím rozšířil hlavně ve Spojených státech a Anglii, má hodně společného se skateboardingem nebo in-line bruslemi.

Freestyle walking patří mezi nejmladší sporty vůbec, začal vznikat až koncem devadesátých let v Americe. Důležitou podmínkou pro jeho vznik byl vynález speciálních bot, které umožňovaly sjíždět po podrážkách zábradlí i všechny ostatní kousky.

Foto
Jako první je vyrobil v roce 1997 Chris Morris, vzápětí založil firmu Soap Shoes, která doposud nenašla v této oblasti konkurenci. Jednotlivé triky jsou často odvozené z in-line bruslení a skateboardingu, jen místo obvyklého náčiní máte na nohou pouze boty se speciální podrážkou, některé modely mají v patě dokonce kolečko.

Foto
Přesto že to na fotografiích může vypadat docela jednoduše, rozhodně to sami nezkoušejte, jedná se o dost riskantní zábavu. Určitě nemáte potřebný trénink a v neposlední řadě ani speciální boty.

 

Články odjinud