Týden ve světě komiksu 10. – 16.6.2002

Sdílej
 
Pravidelné zpravodajství ze světa komiksu.

PŘEKVAPENÍ MOTU ROZLUŠTĚNO!!

Foto
Na stránkách nakladatelství Mot je možné se dočíst, že již brzy bude prozrazeno jméno autora utajovaného "Překvapení 1" z edičního plánu. Dosud se tak sice nestalo, ale my Vám přesto prozradíme, že to s největší pravděpodobností bude Soubor komiksů trošku záhadného Švýcara Thomase Otta (ví se o něm více méně jen datum narození – 1956). Stejně tajemná je i jeho tvorba, vycházející z poválečných hororů, ve které popisuje chladný a fantastický svět plný zoufalství a pesimismu. Autorsky spolupracuje s Association (příspěvky do magazínu Lapin) a Edition Moderne, kde také publikoval své nejlepší obrázky.


VÝSTAVA "FRANCOUZSKÝ KOMIKS NOVÉ SMĚRY“ ZAHÁJENA
Foto
Ve středu 12.června byla v Památníku národního písemnictví (Strahovské nádvoří 1, Praha) zahájena dlouho očekávaná výstava francouzských komiksových autorů "Francouzský komiks nové směry". Besedy s tvůrci (honosně zvané tisková konference) a vernisáže se osobně zúčastnili Nicolas de Crécy (autor komiksu Pan Ovocňák ), David B. (autor Padoucnice ), Pascal Rabaté a Charles Berbérian, přičemž k shlédnutí jsou ještě práce Philippe Dupuy a Joanna Sfara (autor fantasy série Donžon ). Návštěva opravdu stojí za to, takže nezapomeňte – akce trvá od 13.6. do 15.9. a otevírací doba je v pondělí až pátek od 9.00 do 17.00 hod.

Foto
VELKÁ KNIHA KOMIKSŮ KÁJI SAUDKA
Z nakladatelství BB Art konečně prosákly konkrétnější informace o Velké knize komiksů Káji Saudka. Jejím editorem bude Libor Grónský, organizátor olomouckého Pohádkového světa komiksu 2000 a vydavatel Saudkova katalogu Obszöna.. Podle předběžných plánů by nakladatelství chtělo monografii pokřtít na příštím mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy, tedy v květnu 2003.

Foto
Zprávy připravuje server www.komiks.cz

 

Články odjinud