Dva týdny ve světě komiksu 24. 6. - 5. 7. 2002

Sdílej
 
Pravidelné zpravodajství ze světa komiksu vám nyní nabízíme místo týdenního cyklu po čtrnácti dnech, protože i tento žánr žažívá v létě takzvanou okurkovou sezónu. Neznamená to však, že by se neobjevovaly novinky žádné - ty aktuální naleznete v článku.

Obálka comicsových legend č.3

Foto
Na webových stránkách jednoho z vydavatelů paperbackové edice Comicsové legedny, Netopejra ( www.netopejr.cz ), se během června objevila obálka jejího třetího pokračování - Wolverine.

Kalendář: Peyo
Foto
25. června 1928 se v Bruselu narodil Paul Culliford, mnohem známější pod jménem Peyo, autor populárních skřítků Šmoulů (v originále Schtroumpfs), které stvořil v roce 1958.

Menhir pro Uderza
Foto
V rámci evropského komiksového salónu ve francouzském Nimes předali zástupci languedoc-roussillonských kamenolomů kreslířovi Albertovi Uderzovi pravý menhir vysoký 2,3 metru. Tímto netradičním způsobem mu chtějí poděkovat za „vytvoření Obelixe, nejsympatičtějšího lamače a nosiče kamene celé komiksové historie.“ Hlavně, že se mají čím bavit…

Dotisk Darkness
Foto
Malý prázdninový dárek od Calibre (www.calibre.cz ): ve středu 3. července vyšel dlouho očekávaný dotisk gangsterské fantasy Darkness . Je vytištěna na silnějším papíře, v knihkupectví ji koupíte za 499,- Kč, avšak pokud jste členy Comics Clubu, tak ji dostanete jen za 399,- Kč (což je pokračování calibrácké strategie většího zvýhodňování členů Clubu).

Kalendář: Chéret
27. června 1937 se narodil André Chéret, který v roce 1969 stvořil pro časopis Vaillant podle scénáře Rogera Lécureuxe podobu legendárního Rahana.

Foto
Zprávy připravuje server www.komiks.cz .

 

Články odjinud