Jukebox do kapsy

Sdílej
 
Stahujete si „empétrojky“ a už nevíte kam s nimi? Plný harddisk, desítky vypálených CD a stejně je to málo? Řešením by pro vás mohly být takzvané mp3many, malé přehrávače tohoto formátu s obrovskou datovou kapacitou, malými rozměry a řadou vyspělých funkcí.

Firma Archos uvedla nedávno na trh svůj nový model mp3mana, který pojmenovala Jukebox. A jméno je to opravdu přiléhavé, vždyť tento malý přístroj o rozměrech běžného walkmana, dokáže uložit více než 300 hodin ve velmi vysoké kvalitě.

Foto
Jukebox Studio 20 má v sobě zabudovaný harddisk o kapacitě 20 GB, což je vcelku dost i na běžný stolní počítač. Při datovém toku 128 Kbps se na něj dá uložit asi 350 hodin hudby. Přístroj je navíc vybaven dvoumegabytovou vyrovnávací pamětí, a tak vám poskytne nepřerušovanou reprodukci i při rychlejším pohybu. K počítači se dá Jukebox připojit přes rozhraní USB, které umožňuje rychlost přenosu až 1MB za sekundu, dá se tedy používat i jako přenosný harddisk plně dostačující kapacity.

Foto
Vylepšená verze Jukebox Recorder 20 umí navíc v reálnem čase nahrávat hudbu a převádět ji do formátu MP3 – a to jak z vašeho sterea, tak i svým zabudovaným mikrofonem. Úplným vrcholem nabídky je nejnovější model Jukebox Multimedia, který je navíc vybaven barevným displejem s rozlišením 237 x 234 pixelů. Kromě hudby si na něm můžete prohlížet fotografie nebo se dívat na video. Dají se k němu také připojit nejrůznější doplňkové moduly, od kamery disponující digitálním zoomem, video zařízení, které umožňuje ukládat videa do formátu MPEG4, až po fotografický modul, který stahuje fotografie z paměťových karet digitálních fotoaparátů přímo do paměti přístroje.

 

Články odjinud