Týden ve světě komiksu 4. 11. – 10. 11. 2002

Sdílej
 
V dnešních novinkách se dočtete o knize černobílých komiksů Thomase Otta, webu věnujícím se výhradně želvím ninjům a mezinárodním komiksovém festivalu, který se bude konat koncem listopadu v Chorvatsku.

Honzův Turtles web

Foto
Jsi zbloudilý mutant… tato povedená hláška vás uvítá na Honzově Turtles webu. Již podle názvu je jasné, že se věnuje Teenage Mutant Ninja Turtles, ale pokud byste čekali nějaké infantilní obrázky Donatella, Rafaela & spol. tak jste na omylu. Autor to bere pěkně do hloubky, přináší informace, ukázky a obsahy úplně prvních komiksových sešitů TMNT, profily postav a tvůrců, galerii, přehled všech dílů animovaného seriálu a spoustu dalších zajímavostí. Vytknout se dají pouze dvě věci: několik nefunkčních sekcí a autorova gramatika…

Exit existuje
Zatím v tiskárně, kam byla tato 144 stránková kniha černobílých komiksů Thomase Otta odevzdána. Podle prohlášení vydavatele, společnosti Mot (www.motkomiks.cz), by měla být v prodeji do 14 dnů a můžeme se těšit na opravdu kvalitní tisk a brožovanou vazbu v knižním formátu. Doporučená cena bude 320,- Kč.
Další Ottův počin, kniha ilustrací t.o.t.t., bude dosažitelná dvěma způsoby. Buďto v několika specializovaných knihkupectvích (za cca 1700 Kč) nebo nezávaznou objednávkou přímo u Motu (za 1200 Kč). Do Vánoc se bude objednávat pouze jednou, uzávěrka je za dveřmi – 8. listopadu.

Foto
Vyhrajte Garfielda
Lépe řečeno jeho zatím poslední u nás vydaný sešit s pořadovým číslem 11 Garfield si dává do nosu. Soutěž organizuje specializovaný garfieldí „sajt“ www.garfield.rulez.cz. Pravidla jsou jednoduchá – vymyslet nejlepší a nejvtipnější komix. Zaslané práce zhodnotí porota (za účasti Petra Litoše), všechny budou vystaveny na pořadatelském webu a vítěz získá zmiňované album.

Liga výjimečných 2
Foto
Zatímco si u nás můžeme pochutnávat na vynikající Lize výjimečných, v USA právě vychází její pokračování, zmíněné ostatně již na konci první části. Tento měsíc se objevilo už čtvrté číslo šestidílné série – tentokrát se Moore inspiroval Wellsovou Válkou světů a Burroughsovým Johnem Carterem, a tak se ocitáme na Marsu, kde se chystá útok na planetu Zemi. A kdo jiný by mohl tuto katastrofu odvrátit, než Liga výjimečných? Teď zbývá než doufat, že se i druhý díl časem objeví v českém překladu…
Pro vyznavače Ligy mám ještě jednu zajímavou zprávu. Pro první díl existuje na stránce www.geocities.com/Athens/Olympus/7160/league1.html stále doplňovaný seznam odkazů na Moorův text a O´Neillovu kresbu, ve kterém se můžete dozvědět, "kde jste to vlastně už viděli nebo slyšeli". Komentáře jsou dokonce tak obsáhlé a úspěšné, že se chystá i jejich knižní vydání.

Foto
Crtani romani šou
5. ročník mezinárodního festivalu Crtani romani šou proběhne 21. až 24. listopadu 2002 v chorvatském Záhřebu. Hlavní hvězdou letošního ročníku bude proslulý srbský kreslíř Zoran Janjetov, který podle scénáře Alexandra Jodorowského kreslil 'La Jeunesse de John Difool' (Avant Incal) a v současnosti spolupracuje se stejným autorem na sérii ‘Technoperes'. Festival tradičně proběhne v prostorech Studentského centra, v jehož galerii budou vystaveny Janjetovovy práce.

45. týden na komiks.cz
I v týdnu od 4. 11. do 8. 11. přinesl server Komiks.cz řadu článků, které by neměly ujít vaší pozornosti:
Recenze jednoho z adeptů na titul komiks roku – Ligy výjimečných
8. díl publicistického seriálu o historii českého klubáckého komiksu Plánujeme ještě dalších 7 dílů.
Druhá část třídílného profilu série Sillage (Meteor) . Dokončení se dočkáte příští týden.
Recenze dvou tuzemských novinek – Video Noire a Jarmark nesmrtelných .
Konečně podrobný profil komiksu Durham Red . Za týden nashledanou se… Spawnem!!

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz .

 

Články odjinud