Týden ve světě komiksu 25. 11. – 1. 12. 2002

Sdílej
 
Dnešní novinky vám představí nový český kreslený seriál Obrázky z Pradědovy říše, napsaný na motivy pověstí Jesenicka nebo druhé album série Alvin Norge Chrise Lamqueta. Přečtete si také o francouzském vydání svázaných sešitů Lucky Luke z 60. a 70. let.

Foto
Obrázky z Pradědovy říše
Tak se jmenuje kreslený seriál, který na motivy pověstí Jesenicka nakreslil Igor Hornišer. Celkem vyvedené dílko určené nejspíše hlavně dětem vychází na internetových stránkách http://iregion.cz/temata/zabava a k prohlídnutí tu jsou desítky dílů, přičemž v sešitové podobě je možné je objednat přímo v redakci iRegionu.

Zemřel Charles Dupuis
Foto
Ve věku 84 let zemřel nakladatel a šéf časopisu Spirou Charles Dupuis. Byl také úspěšným objevitelem talentů; řada z nich vešla do dějin komiksu – Jijé, Franquin, Peyo, Morris, Roba, Hubinon, Charlier, Will, Mitacq a Walthéry.

Foto
Lucky Luke jako komplet
Možným receptem pro ty české vydavatele, kteří zápolí s nezájmem široké veřejnosti o francouzské série, je vydávat jednotlivá alba v objemnějších kompletech – ostatně jak to začala s US komiksy praktikovat dvojka Crew/Netopejr www.crew.cz - www.netopejr.cz v případě Comicsových legend. Další pěkná inspirace přichází přímo z Francie – Dargaud tam teď knihkupectví zásobuje svázanými sešity Lucky Luke z 60. a 70. let. To se to pak čte, taková kniha o 150 stranách!!!
Zde čtěte recenze Comicsových legend Barbar Conan a Spider-Man .


Právě vychází: Alvin Norge 2
Foto
Druhé album série Alvin Norge Chrise Lamqueta vydává v těchto dnech pod názvem Hořké proměny vydavatelství BB Art (www.bbart.cz). A jak popisuje děj?
Norge, hlavní podezřelý ze šíření strašlivého počítačového viru Kimberley, se ocitl na Floridě, kde pracuje na projektu počítačových úprav rysů lidské tváře v závislosti na čase. Jeho poměrně klidný život v ústraní však dostává zcela jiný rytmus poté, co se s ním setká osoba, s níž si dlouho dopisoval přes internet, Lisa Gandaharová. Ta záhy zmizí a začnou se dít hrozné věci – dochází k hromadným sebevraždám. Kým Lisa ve skutečnosti je? Podaří se Alvinovi zachránit svou kamarádku Olgu alias Jennifer…?

49. týden na komiks.cz
Dalších šest zajímavých článků jste mohli na serveru Komiks.cz nalézt v týdnu od 2. do 6. prosince:
Objasnění dohadů ohledně ukončení komiksové kariéry Jeana Van Hammeho
Recenzi prvního dílu špionážního thrilleru Alpha
Recenzi jednoho z adeptů na titul nejlepší komiks roku u nás EXIT
Recenzi francouzské série Isaac le Pirate, oceněné na letošním Angouleme jako nejlepší komiks roku
12. díl zevrubného seriálu o historii českého klubáckého komiksu Zveřejníme ještě tři díly.
Rozbor booku Top 10 Alana Moora
A příští týden se můžete těšit na Incala!!!

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz .

 

Články odjinud