Týden ve světě komiksu 9. 12. – 13. 12. 2002

Sdílej
 
V článku se dozvíte o vydání 22 svazkového kompletu všech 182 příběhů pravěkého lovce Rahana, křtu alba Arnal a dva dračí zuby & jiné povídky nebo o spuštění webových stránek populárního komiksového magazínu Aargh.

Foto
Rahan je v celku!
Pro majitele postradatelných 305 eur (bezmála 10 tisíc korun) máme dobrou zprávu. Francouzské nakladatelství Editions Soleil vydalo 19. listopadu v omezeném nákladu 300 výtisků 22 svazkový komplet všech 182 příběhů pravěkého lovce Rahana. Chybí pouze nové příběhy z dílny Lécureux production, tedy z pera syna zesnulého scénáristy. Ale kdo je zná, nelituje, protože potvrzují, že i v pravěkých záležitostech není učedník nad mistra.

Sajt Aarghu v provozu
Foto
Ikonka Aargh na navigační liště serveru komiks.cz docela dlouho zela prázdnotou. Od včerejšího večera je všechno jinak, takže neváhejte a klikejte na www.komiks.cz/aargh - a naleznete webovou prezentaci stejnojmenného populárního komiksového magazínu. I při letmém pohledu je možné říct, že čekání se vyplatilo. Původně plánovaná statická koláž je totiž nahrazena regulérními stránkami, obsahujícími aktuality a novinky, přehled vydaných čísel s obsahy, zajímavé komiksové linky, kontakt na autory a pár dalších zajímavostí navíc.
Recenze jednotlivých čísel časopisu Aargh: číslo 1 , číslo 2, číslo 3 .

Foto
Proběhl křest Arnala
Včera mezi 17. a 18. hodinou uskutečnila se za komiksově nebývalého zájmu veřejnosti v prostorách Paláce knihy (Praha, Václavské náměstí) autogramiáda Káji Saudka a Ondřeje Neffa, tvůrců alba Arnal a dva dračí zuby & jiné povídky.
Příště přineseme podrobnou fotoreportáž.

Vánoční balíčky od Motu
Komiksové Vánoce? Levnější komiksy? Hora dárků v podobě komiksových alb? To není sen, může to být sladká realita. Stačí zabrousit na stránky vydavatelství Mot a omrknout tamních sedm zlevněných balíčků. O jejich lákavosti svědčí už názvy: Dobrodruh, Black Is Black,
Absurdistán, Padománie, Ovoce je zdravé, Čáry a kouzla a Český zázrak. Jedna rada: neváhejte, Vánoce jsou za dveřmi a netrvají věčně.

Foto
Právě vyšlo: Wolverine, Garfield
Prvních osm příběhů ze série Wolverine je náplní Comicsových legend č. 3 a další Garfieldovy lumpárny zaplňují jeho dvanácté album s vše říkajícím názvem Jím, tedy jsem. Oba počiny jdou na vrub vydavatelství Crew www.crew.cz a prakticky znamenají, že za tři kila můžete trefit dvě mouchy jednou ranou.

50. týden na komiks.cz
Co pracovní den, to minimálně jeden článek na serveru Komiks.cz. Nejinak tomu bylo i v týdnu od 9. do 13. prosince:
Recenze druhého dílu série Golden City
Zahájení recenzního seriálu o komiksu Yakari, který samozřejmě budete moci sledovat i v příštích týdnech
Reportáž s rozsáhlou fotogalerií ze křtu Saudkova a Neffova Arnala
13. díl zevrubného seriálu o historii českého klubáckého komiksu . Zveřejníme ještě dva díly.
Recenze filmu X-Men
Rozbor kultovní série Incal autorské dvojice Moebius a Jodorowsky .
V předvánočním týdnu se můžete těšit na Ibicuse a speciálním tématem bude Hergé a jeho tvorba!!!


Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud