Podmořský skůtr jak pro Jamese Bonda

Sdílej
 
Silniční, vodní nebo sněžný skůtr není ničím novým, každý je zná. To se však nedá říci o skůtru podvodním, který jste mohli spatřit například v jedné ze starších epizod superagenta Jamese Bonda, nyní si ho ale můžete klidně koupit a bez námahy uhánět podvodním světem.

Stačí se jen pevně chytit, zmáčknout tlačítko start a už se proháníte jako lidské torpédo podmořským světem. Řeč je o podvodním skůtru SeeScooter, který kromě výletů pod hladinu můžete použít i jako pohodlný tahač na hladině, pokud se vám nechce zrovna plavat.

Foto
SeaScooter firmy Seadoo vás táhne vodu, aniž byste museli vyvíjet nějakou sílu. Tento netradiční dopravní prostředek patří mezi nejmenší a nejlehčí tohoto druhu, jeho rozměry 59,7 x 35,5 x 31,1 centimetrů a váha jen pět kilogramů z něho dělají i nenáročné příruční zavazadlo, které lze snadno transportovat na dovolenou k moři.

Energii dodávají akumulátory, které nabité stačí až na 80 minut plavby. Maximální rychlost udává výrobce 3.,2 km/h a lze se sním ponořit do maximální hloubky 10 metrů. Startovací knoflík slouží také jako jisté bezpečnostní pojistka, jakmile totiž tlačítko pustíte, vypne se automaticky motor.

 

Články odjinud