Týden ve světě komiksu 23. 12. – 27. 12. 2002

Sdílej
 
V posledních komiksových novinkách loňského roku se dočtete o novém čísle fanzinu Sorrel, novém webu Comicscentra, komiksové hrdince Octobrianě a řadě dalších zajímavostí.

Foto
Sorrel je (už zase) tu!
Jméno: Sorrel
Pořadové číslo: 4
Zařazení: magazín (fanzin) českého amatérského komiksu
Obsah: Mikulášská nadílka (Š. Kopřiva, M. Opitz), Fanouš a noční šichta (D. Černý), Sin City: The Last Turtle (D. Binko, D. Černý), Šnek (D. Černý), Klacek a Fracek (T. Prokůpek), Doktory Pitváci (M. Žavinec) a další.
Počet publikujících autorů: 8
Cena a počet stran: 24 + 32
Datum vydání: v těchto dnech
Důvod hlášení: ilegálně okopírované neautorizované výtisky se právě objevily v Praze
Odměna: ???
Konec hlášení.
Dále čtěte: recenze Sorrelu č. 1 , Sorrelu č. 2 , a Sorrelu č. 3


Sajt Comicscentra
Foto
O tom, že v Praze funguje od října ve Štěpánské pasáži ve Štěpánské ulici pravý, nefalšovaný, komiksový obchod už asi každý ví. V nabídce je v podstatě celá česká produkce, stovky zahraničních (především amerických) sešitů a booků, objednávková služba a také figurky superhrdinů. Novou informací je však adresa internetových stránek tohoto shopu. Hledejte tedy na www.comicscentrum.cz.

Foto
Octobriana a umělec jedno jsou
Tedy alespoň v třetím letošním čísle časopisu o „Současném umění a kultuře“ Umělec (vydává známé a s – alternativním – komiksem úzce spjaté vydavatelství Divus). Z celkových 100 stran o umění v něm zabírá plných 22 velmi podrobný a fundovaný článek od Tomáše Pospiszyla o nejslavnější, ale u nás dosud zcela neznámé, české komiksové hrdince Octobrianě. Materiál obsahuje i samostatné statě o soc-artu, „Octiných“ tvůrcích, dokumentárním antipořadu „Skandál s Amazonou“ a poznámkách Triny Robbins a Davida Bowieho. Cena časopisu je 95 Kč a je možno si ho objednat (kvůli těžké dostupnosti) i na internetových stránkách Divusu www.divus.cz.
Netušíte, kdo to je Octobriana? Čtěte více ZDE

52. týden na komiks.cz
Věříme, že i během vánočního týdne jste si udělali chvilku čas a mrkli se na Komiks.cz. O vaši přízeň se ucházelo sedm následujících článků:
Recenze mystické série Arcanes
Recenze alba Arnal a dva dračí zuby & jiné povídky
Recenze Comicsových legend č. 3 – Wolverine
Recenze filmu Lara Croft: Tomb Raider
Třetí část recenzního seriálu o komiksu Yakari, věnovaná albu Bobří hráz
Závěrečný díl zevrubného seriálu o historii českého klubáckého komiksu .
Od příštího týdne budeme zveřejňovat seriál Chybičky v Rychlých šípech.

Foto
Co právě dělá Tomáš Kučerovský
Autor několika komiksů a „kreslící šéfredaktor“ časopisu Aargh kromě přípravy jeho čtvrtého čísla a ilustrací pro Ikarii, Dračí doupě a návrhů ke hrám společnosti Altar interactive pomalu (jak sám říká „ale opravdu až příliš pomalu“) dokončuje komiks Vzlety a Pády Tomáše Prokůpka. A v plánu má krátký komiks od Štěpána Kopřívy…
Recenzi posledního Aarghu čtěte ZDE
Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud