Týden ve světě komiksu 13. 1. – 19. 1. 2003

Sdílej
 
Dnes se můžete dočíst o drsném westernu Alexandra Jodorowského Bouncer, výstavě scénáristy a kreslíře Nicolase de Crécyho ve francouzském Angouleme, letošním Comiczconu nebo připravovaném vydání netradiční kriminálky ze světa superhrdinů Top 10.

Foto
Jodorowsky a jeho kolty
Rozptyl žánrů Alexandra Jodorowského je neuvěřitelný. Svědčí to tom i společností Humanoides Associés právě vydaný soubor dvou prvních alb drsného a čistého westernu z období banditismu a zmatků po občanské válce Bouncer – a to je Chilan všeobecně považován za velmistra sci-fi komiksů. Výjimečnost vydání jen umocňuje kresba Francoise Boucqa.
O nejslavnější Jodorowského sérii Incal více ZDE

De Crécy v Angouleme
I u nás dobře známý scénárista a kreslíř Nicolas de Crécy se vrací na místo činu: Vysoká škola obrazu v Angouleme organizuje u příležitosti blížícího se tamního komiksového festivalu výstavu věnovanou svému dávnému studentovi. Její návštěvníci si budou moci prohlédnout množství de Crécyho dosud nepublikovaných prací, ukázky studentské tvorby, obrázky realizované na počítači nebo prezentaci projektu nového animovaného filmu.
Recenze de Crécyho alb Pan Ovocňák 1 a Pan Ovocňák 2 .


Foto
Top 10 česky
Za připravovaným vydáním netradiční kriminálky ze světa superhrdinů Top 10 (scénář Alan Moore) stojí BB Art a Crew. Vydavatelství knihu plánuje – pokud se stihne překlad, který má na starosti Viktor Janiš – už na dubnový knižní veletrh v Praze.
Více o komiksu Top 10 čtěte ZDE

Na Comiczconu bylo dobře
Foto
Co stručného a výstižného říci o včerejším Comiczconu? Těm, kdo v klubu Mlejn byli, poděkovat za účast a ostatní ujistit o tom, že celá akce se poměrně vydařila – takže nezbývá nic jiného, než těšit se opět za rok.
Podrobnou reportáž z Comiczconu 2003, bohatou galerii a nejkompletnější výsledky českých komiksových cen přineseme již v průběhu týdne.

3. týden na komiks.cz
Od 13. do 17. ledna jste si na serveru Komiks.cz mohli přečíst následující články:
Recenzi druhého alba série Vlad – Pán z Novijanky
Recenzi Velké knihy komiksů z Ohníčku jako bonus poznámky ke spolupráci dvojice Pechar – Pištěk
Recenzi filmu Batman
Recenzi millerovského comicsbooku Hard Boiled
Třetí díl seriálu mapujícího Chybičky v Rychlých šípech
Průvodce výstavou Český komiks (?) a výtvarné umění


Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud