Týden ve světě komiksu 20. 1. – 26. 1. 2003

Sdílej
 
V článku se dočtete o novém čísle komiksového fanzinu Bedeman, prvním albu klasické belgické sci-fi série Jeremiah, slovenském komiksovém fanzinu X-Komiks nebo o poctě kreslíři Hergému k dvacátému výročí jeho smrti.

Právě vyšlo: Bedeman 2

Foto
Na letošním Comiczconu bylo premiérově k dostání druhé číslo fanzinu Bedeman. Jeho obsah tentokráte tvoří z především komiksy (většinou ještě nikdy nezveřejněné) – svými kousky přispěli Filip Zach, Michal Opitz, Dan Černý, Pepa Popper, Tom Pekárek, CNV a Numen. Oproti jedničce je výrazným posunem vpřed taktéž kvalitní tisk, křídový papír a vylepšená grafická úprava. To vše na 32 stranách formátu A5 za 20 Kč. Objednávat můžete ZDE .

Foto
Právě vyšlo: první díl Jeremiáše
Puška ve vodě, to je název debutního alba klasické belgické sci-fi série z postatomové Země Jeremiah, které vydává nakladatelství KRC comics. Scénář a kresba Hermann, 48 stran, pevná vazba, cena 239 Kč.

Pocta Hergému
Foto
Dvě z mnoha akcí připravovaných u příležitostí blížícího se 20. výročí úmrtí Georgese Rémiho: v průběhu festivalu v Angouleme dojde k přejmenování jedné z významných místních ulic na „Hergého“ a společnost Casterman znovuvydá zvláštní číslo „Speciál Hergé“ svého časopisu A Suivre z dubna 1983, nadupané unikátními vzpomínkám umělcových přátel.
Kdo to byl Hergé? Více čtěte ZDE .

Další komiksový fanzin na scéně!
To, že domácí komiksová scéna se pomalu začíná hlásit o své místo na slunci už všichni dávno víme. Teď ale přichází nový impuls značící, že komiksem zasažená oblast se dokonce i rozšiřuje. Důkazem je vznik nového a v současnosti jediného slovenského komiksového fanzinu X-Komiks. Vydává ho Marek Menke za spoluúčasti Michala Nemtudy; oba jsou z Bratislavy. Kromě jejich několika autorských komiksů (Navždy spolu, Chrobáčik…) leží těžiště tohoto fanzinu v poměrně rozsáhlé publicistice (novodobá historie vydávání komiksů v SR, animáč Heavy Metal, recenze, zahraniční novinky; navíc i něco o manze/anime – B. A. Alita a jiné). Rozsah 36 čb stran formátu A4 za 15 Kč/Sk.
Recenzi fanzinu X-Komiks očekávejte.

Foto
Sněhurka odstartovala
Toto úterý se v sekci kreslené seriály rozjel nový příspěvek, revoluční verze klasické pohádky o Sněhurce a sedmi trpaslících od člena hudební skupiny ZNC Caineho. Na nové díly komiksu Sněhurka a několik trpaslíků se můžete těšit vždy v úterý a ve čtvrtek.

Perníkový komiks
Foto
Ne, to není nějaká metafora určitých obveselujících látek, nýbrž naznačení původu internetové stránky http://komiks.pardubice.cz. Teď, když je vše jasné, tak ještě něco k vlastnímu obsahu – jestli máte choutky na trochu střelený, avšak střízlivě kreslený, černobílý, mnohadílný komiks Labyrint světa, jste na správném místě. „Potkal jsem starce a ten mi vyprávěl příběh…“

4. týden na komiks.cz
Týden mezi 20. a 24. lednem byl na serveru Komiks.cz ve znamení obsáhlého zpravodajství z comiCZconu 2003. Celkem se tomuto komiksovému setkání věnovaly čtyři články:
Podrobná reportáž
Bohatá fotogalerie
Vyčerpávající přehled výsledků českých komiksových cen
Lehký náčrt plánů českých vydavatelů na tento rok
Zbytek týdne byl doplněn
Recenzí souboru Zelený Raoul 2
Recenzí filmu Blade 2
Recenzí odlehčovačky Hellboy Junior
Čtvrtým dílem seriálu mapujícího chybičky v Rychlých šípech

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz .

 

Články odjinud