Týden ve světě komiksu 27. 1. – 2. 2. 2003

Sdílej
 
V neděli skončil ve francouzském Angouleme další ročník nejslavnějšího kontinentálního komiksového festivalu a jména oceněných autorů naleznete v článku. Dále se dozvíte o nově otevřené reprezentační prodejně BB Artu nebo nové komiksové knize Alice Cooper: Poslední pokušení.

Foto
Corriganův triumf v Angouleme
V neděli skončil ve francouzském Angouleme další ročník nejslavnějšího kontinentálního komiksového festivalu. Ocenění nejlepší komiks roku si odnesl Wareův Jimmy Corrigan získavší navíc i Cenu kritiky. Dvakrát se radoval také Tanigushi a jeho Quartiers lointains (nejlepší scénář a Cena komiksových knihkupectví). Další vítězové: Ormond & Supiot za Le dérisoire (nejlepší kresba), Bonhomme za L´age de raison (nejlepší premiérové album), Denis za Quelques mois a l´Amelie (nejlepší dialogy a lettering), Sfar (Cena vydavatelů) a Régis Loisel, který byl uveden do síně slávy.
Neříká vám nic jméno kreslíře Régise Loisela? O jeho legendárním komiksu La quete de l´oiseau du temps čtěte více ZDE
Reprezentační prodejna BB Artu
Od začátku letošního roku funguje na adrese Vinohradská 12, Praha 2 (bývalé knihkupectví Knižního klubu) reprezentační prodejna vydavatelství BB Art. Ke koupi je tam samozřejmě i jeho kompletní komiksová nabídka. Otevírací doba je po - pá 9.30 - 18.30 hod. a so 9.30 - 13.30 hod.

Foto
Posledního pokušení křest
U příležitosti vydání své první komiksové knihy Alice Cooper: Poslední pokušení, pořádá nakladatelství Comics Centrum v pondělí 3. února od 16.30 hod. její slavnostní křest a zahájení prodeje. Akce se uskuteční v prostorách prodejny Comics Centrum (Štěpánská 36/622, Praha 1). Ukázky z knihy naleznete zde

Foto
Strach
Jedna nejlepších ukázek toho, jak mají vypadat živé osobní stránky, ale zároveň nevysychající studnice vtipu, která nenechá jediné slůvko a jedinou událost suchou: to jsou stránky Petra Tomšů www.strach.cz. Komiksáře by ale nejspíš mohly zajímat sekce Čtyřlístek a Strážci , kde se skrývají přiměřeně dekadentní parodie na oba superseriály - posuďte sami...

5. týden na komiks.cz
V týdnu od 27. do 31. ledna jste na serveru Komiks.cz mohli nalézt následující články:
Recenzi prvního českého vydání série Jeremiah
Recenzi 25. thorgalovského alba Le mal Bleu
Recenzi filmu Asterix a Obelix
Recenzi Moebiova němého komiksu Arzach
Pátý díl seriálu mapujícího chybičky v Rychlých šípech

Foto
Borcova noc
I tak by se dal přeložit název alba La nuit de tombeur, nového dílu jedné ze subsérií Donžonu Donjon Monsters. Scénáristické duo Sfar & Trondheim tentokráte přibírá do party kreslíře J.-E. Vermota-Desrochese (další z dlouhé řady těch, kdož věrně drží jejich styl) a společně vypráví o věšteckých studiích divotvůrce Horuse, jeho obvinění ze svedení několika žen a o Alkibiadově snaze proniknout na školu. V únoru vydává Delcourt.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud