Týden ve světě komiksu 3. 2. – 9. 2. 2003

Sdílej
 
V dnešním komiksovém zpravodajství se dozvíte o plánech Comicsových legend na letošní rok, komiksu Červený trojúhelník z dílny známého kreslíře a scénáristy Andrease, nové Crwi nebo nových stránkách Comics Centra a vydavatelství Egmont.

Plány comicsových legend
Slušně rozjeté Comicsové legendy z vydavatelství Crew a Netopejr ohlašují svůj plán na tento rok. Pátými CL bude opět Barbar Conan, šestka se bude holedbat X-Meny (scénář Chris Claremont, kresba Dave Cockrum, stejně jako u pětky se datum vydání dá pouze odhadovat – do letních prázdnin), do sedmičky se vrátí Wolverine (scénář Peter David, kresba Bill Sienkiewicz, vyjde po prázdninách) a osmičku ovládne do třetice klasický Spider-Man (scénář Stan Lee, kresba John Romita sr., vyjde koncem roku).
Recenze doposud vydaných CL: Barbar Conan , Spider-Man 1 , Wolverine , Spider-Man 2 .

Chcete Sorrel, X-komiks, nebo Bedemana?
Pokud vás zaujala aktualita o novém slovenskému fanzinu X-Komiks, nejste Slováci a chcete se k němu dostat, tak máte bohužel smůlu. Je totiž již zcela vyprodán. Na druhou stranu je tu ale i jedna dobrá zpráva a to ta, že na území ČR vznikla nová distribučka fanzinů zaměřená i na tuzemské (rozuměj československé) komiksové fanziny. Seženete tak nejen všechna čísla Sorrelu a Bedemana 2, ale i (až bude dokončeno) nové číslo X-Komiks. A kontakt? Mailněte si na silver.horde@centrum.cz

Foto
Červený trojúhelník
Brněnský architektonický dvouměsíčník ERA21 začíná od čísla 1/2003 otiskovat komiks Červený trojúhelník z dílny kreslíře a scénáristy Andrease. Tento autor má mimo jiné na svědomí proslulou sérii Rork, která je i u nás poměrně snadno dostupná díky polskému vydání. Červený trojúhelník vznikl jako pocta dílu amerického architekta Franka Lloyda Wrighta a poprvé vyšel v roce 1995 ve francouzském nakladatelství Delcourt. V prvním letošním čísle magazínu ERA21 bude navíc publikován text o Andreasovi a jeho tvorbě.
Vy si exkluzivně budete moci na našich stránkách tento text přečíst už příští týden.

Další dva díly Nikopola na dohled
Internetové stránky vydavatelství Egmont již nabízí k objednání zbývající dva díly Nikopolské trilogie Enkiho Bilala – druhou Volavku a třetí Chladný rovník.
Recenzi alba Nikopol 1 - Jarmark nesmrtelných čtěte ZDE

Stránky Egmontu nově
Internetové stránky Egmontu nebyly právě těmi, které by komiksoví čtenáři nějak houfně a často navštěvovali. Zaprvé nabídka vydavatelství se omezovala pouze na Asterixe a časopisy dětských kreslených seriálů a zadruhé podoba stránek nebyla ani příliš vábná ani obsahově bohatá. To se však pomalu mění - důkazem jsou alba Jarmark nesmrtelných a Arnal a dva dračí zuby a nyní i nová podoba stránek na adrese www.egmont.cz. Nepřináší sice žádné nové informační obohacení, ale aspoň příjemnější grafiku a navigaci a navíc samostatnou sekci grafické novely, věnovanou výlučně komiksovým albům.

6. týden na komiks.cz
V týdnu od 3. do 7. února jsme vás na serveru Komiks.cz zavalili dávkou 12 článků. Čtyři z nich vyšly v rámci týdne se Třináctkou:
Profil série XIII.
Celkový přehled série XIII.
Recenze alba XIII. 6 - Dossier Jason Fly
Recenze alba XIII. 13 - The mystery - L´enquete
Osm dalších se věnovalo aktuálním tématům i komiksové klasice:
Recenze booku Alice Cooper: Poslední pokušení
Reportáž ze křtu Posledního pokušení a plány Comics Centra
Recenze alba IRS 2 - Hagenova strategie
Recenze nejnovějšího a kompletního vydání série Arzach
Recenze anime Cesta do fantazie
Recenze Druilletovy perly jménem Salammbo
Šestý díl seriálu mapujícího chybičky v Rychlých šípech
Shrnutí loňského roku ve francouzském komiksu

Web ComicsCentra: Vítejte
Foto
Ještě před pár dny pouze holá informace se základní informací (adresa a otevírací doba), dnes již jakás takás podoba internetových stránek. Řeč je samozřejmě o prezentaci komiksového obchodu, zásilkové služby a vydavatelství Comics Centrum . Kromě sekcí věnovaných výše uvedené náplni společnosti zde najdete i auditorium, aktuální informace a pravidla a přihlášku do Klubu.
Více: Reportáž z oficiálního otevření obchodu

Právě vyšlo: Crew č. 21
Tak jsme se konečně dočkali dlouho slibované Crwe č. 21. To, že je označena jako prosincová a na zadní straně je obsah dokonce lednové asi málokoho překvapí. Trochu zajímavější je titulní obálka s Judge Dreddem, ale ouha - o Judge Dreddovi není v čísle ani zmínka (nebo jsem ji přehlédl??). Tak teď pár slov k obsahu. Nejprve se objevuje první část McCloudova Understanding komiks. Jde celkem o 22 černobílých stran. Následuje úvodní sešit ze série Punisher od dvojice Ennis/Dillon Welcome back, Frank (22 barevných stran jevící však známky značné rozostřenosti, kde se všechny barvy slévají v podivnou nevýraznou duhu). Třetím komiksem je pěti stránkový Příběh z Telguuthu - Wummb dobyvatel. Zde již barvy vypadají normálně, naopak lettering připomíná 20 let staré komiksy z ABC. Pokračuje i seriál o dějinách komiksu a článek o černo-bílém komiksu. Tož to jsem zvědav, zda se dočkáme i Crwe č. 22 s ohlášeným Slainem: Plášť strachu...

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud