Týden ve světě komiksu 3. 3. – 9. 3. 2003

Sdílej
 
Dnešní komiksové zpravodajství přichází s informacemi o druhém dílu ceněné trilogie Nikopol, novém webu nakladatelství Netopejr nebo o Bogdanovově klanu, druhém dílu série Alpha autorské dvojice Renard & Jigunov.

Foto
Právě vyšlo: Nikopol - Volavka
Tak tohle bude stručné. Druhý díl ceněné trilogie Nikopol od taktéž ceněného poločecha Enkiho Bilala z vydavatelství Egmont se již válí na pultech knihkupectví. Cena opět 269 Kč za známou tvrdou vazbu formátu C4; místo 62 však jen 54 stran. A co lettering?

Před 20 lety zemřel Hergé
Ano, na den přesně před dvaceti lety, 3. března 1983 zemřel otec frankofonního komiksu, Belgičan Georges Rémi zvaný Hergé, proslavený po celém světě především sérií Tintin.
Více čtěte ZDE: Profil Hergého Profil série Tintin
Hergému budeme také věnovat další rozsáhlý publicistický seriál.

Upravený web Netopejru zatřepotal křídly
Stalo se 26. února na známé adrese www.netopejr.cz a od tohoto data tady najdete nejenom přitažlivější grafiku a praktičtější navigaci, ale i výrazně upravený a vylepšený obchod (http://shop.netopejr.cz). A slibují se další změny.

Češi v Portugalsku
Český komiks se krok za krokem prosazuje na evropské scéně. Zatím poslední úspěch mají na triku Štěpán Kopřiva a Jiří Grus, jejichž osmistránkový příběh „Princip nepravděpodobnosti“ vyšel v únorovém čísle portugalského časopisu Comix pod názvem „O Axioma da Implausibilidade“ (stránky časopisu najdete (ZDE ). Čeští čtenáři si tento příběh budou moci přečíst v motovské antologii Inseminátor.

Foto
Právě vychází: Alpha 2 - Bodganův klan
Ve vydavatelství BB Art vychází pod názvem Bogdanovův klan druhý díl série Alpha autorské dvojice Renard & Jigunov. Stručně k ději: Agent americké tajné služby Julien Morgan přijíždí do Moskvy, aby se opět setkal s krásnou Asjou Donkovovou. Po rozhovoru s touto mladou ženou, jejíž manžel pracuje v ruské bezpečnostní službě, však touží i šéf jednoho z nejmocnějších mafiánských klanů ve městě. Kdo z nich bude mít víc štěstí a najde Asju? Kolik lidí při tom musí přijít o život? Tyto otázky stojí před "Alphou" v hlavním městě nového Ruska.
Recenzi prvního dílu čtěte ZDE

10. týden na komiks.cz
V týdnu od 3. do 7. března nás lehce zasáhla chřipková epidemie, takže jste si na serveru Komiks.cz mohli přečíst pouze tři následující články:
Recenzi prvních dvou alb série Strygy
Recenzi alba Sibiřské ohně, druhého dílu série Gipsy
Desátý, závěrečný díl seriálu mapujícího chybičky v Rychlých šípech
Od pondělí však opět jedeme na sto procent!!

Foto
Komiks v Plzni
Celkem překvapivě lze nalézt pár komiksů i na kulturně-zpravodajském serveru města Plzně . V současné době se tu skví tři díly stripu Stoopid Stuart, čtyři díly komiksu The Nail a hlavně 32 dílů seriálu David Pain, které připravuje Tomáš Javorský.
Více o Davidu Painovi můžete číst ZDE

Foto
Tyto připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud