Týden ve světě komiksu 10. 3. – 16. 3. 2003

Sdílej
 
Dnešní pravidelné zprávy ze světa komiksu vám přiblíží již páté číslo ústeckého fanzinu Sorrel, dvě nová osmačtyřicetistránková alba Káji Saudka, druhé album série Colbya mnoho dalších komiksových novinek.

Sorrel č. 5 na obzoru
V krátkém čase se objeví již páté číslo ústeckého fanzinu Sorrel. Vydavatelé v současnosti nejstabilnějšího (!) českého komiksového časopisu hlásí jednu podstatnou – a příjemnou – změnu: zvýšení počtu stran na 48.
Zde čtěte rozhovor s tvůrci Sorrelu.

Foto
Mattottiho muž v okně
Vydavatelství Casterman právě vydává titul L´homme a la fenetre (Muž v okně) scénáristy Ambrosiho a nám snad již brzy také známého (díky připravovanému Motovu Šelestu) Lorenza Mattottiho. Reedice původního černobílého vydání z roku 1992 obohacená o novou obálku podle vydavatele „potvrzuje talent kreslíře a mezinárodní úspěch jeho komiksu Docteur Jekyll et Mister Hyde“. Zdá se, že je na co se těšit.

Saudek v Egmontu
Egmont ČR připravuje k vydání další dvě osmačtyřicetistránková alba Káji Saudka. Nakladatelství opět sáhne do kreslířova speleologického období, první svazek by měl podle předběžných plánů obsahovat příběhy Trať se ztrácí ve tmě a Zlatý kůň, druhý Stříbrný poklad a Konec Sahrbergovy bandy. Špatná zpráva je, že obě alba mají znovu vyjít v barvě, podle slov Káji Saudka „se to vybarví v počítači nebo mi s tím zase pomůže dcerunka“. Pokud máte pocit, že Egmont dostal za barevné provedení Arnala komiksovou anticenu právem a že byste se podobnému zážitku příště raději vyhnuli, zkuste o tom něco napsat na adresu egmontcr@egmont.cz

Foto
Právě vychází: Colby 2 - Slunce zemřelo dvakrát
Zítra, 14. března 2003, by se na pultech knihkupectví mělo pod názvem Slunce zemřelo dvakrát objevit druhé album série Colby, dílko dvou Michelů – scénáristy Grega a kreslíře Blanc-Dumonta. V klasickém francouzském formátu vydává BB Art . A takto popisuje děj: Napínavý příběh trojice kamarádů z amerického letectva, tentokrát o temných stránkách americké minulosti - agentura Blue Sky má odhalit okolnosti týkající se postavení Japonců ve Spojených státech po útoku na Pearl Harbor. Jizvy jsou stále velmi čerstvé… Proč si renomovaný advokát Havelock Treveylan vybral ke spolupráci právě tuto agenturu? Protože si byl jist, že případ důkladně prošetří? Nebo je tomu právě naopak? Kdopak inkasoval největší zisky ze zajateckých táborů…?

11. týden na komiks.cz
V týdnu od 10. do 16. března jste si na serveru Komiks.cz mohli přečíst těchto pět článků:
Recenzi Boha šakalů, druhého alba série Niklos Koda
Recenzi druhého dílu Nikopolské trilogie
Recenzi klasické sci-fi série Les eaux de Mortelune
Vznešená slova komiksových apologetů
První část článku o nečekaných souvislostech v příbězích Rychlých šípů

Obchod na komiks.cz otevřen
Stačí kliknout na www.komiks.cz/obchod.php a nic vám nebrání v uskutečnění prvních nákupů v našem komiksovém obchodě. Sortiment se bude postupně rozšiřovat a pokud bude zájem, dojde i k dalšímu vylepšení ovládání – současnou verzi berte jako to nejzákladnější, co je k provozování takového shopu potřeba. Přejeme příjemné nakupování a v případě námětů či připomínek neváhejte psát na sakyk@komiks.cz!!


Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz .

 

Články odjinud