Týden ve světě komiksu 21. 4. – 27. 4. 2003

Sdílej
 
Poslední dubnové komiksové zpravodajství vám přináší informace o právě vydaném prvním dílu nové fantasy série Trollí války, novém Čtyřlístku reportáž z pražského veletrhu Svět knihy a mnoho dalšího.

Foto
Právě vychází: Trollí války 1 – Zatrollená historie
První díl nové fantasy série scénáristy Scotche Arlestona a kreslíře Mouriera Trollí války vydává BB Art . Album s příznačným názvem Zatrollená historie vypráví o fantastickém světě Troy, kde jestli něco nechybí, tak magie, dobrodružství a legrace. A v tomto světě vyrostla lidská dívka Waha, i když maličko na podivném místě... Adoptoval ji totiž troll, slavný lovec Tetraam, který sežral její rodiče a jejich koně, jenže když mělo dojít na ni, už nemohl, a tak si ji nechal. Waha vyrostla v přesvědčení, že je také trollka, jen maličko méně ochlupená, než se sluší. Pak ale lidé zahájí velkou válku proti trollům, kteří je pravda dost žerou, a to doslova. A Tetraam a Waha, aby zachránili svůj kmen, se musejí vydat na odvážnou pouť, díky níž se mezi trolly stanou legendami...

Archytrella: Nový český komiks
Po magazínu Era (více ZDE ) přišel i další z českých časopisů věnovaných architektuře s komiksem. V případě Fóra architektury a stavitelství (www.forumarchitektury.cz) se jedná o původní komiks český. Jeho hrdinkou je půvabná Archytrella, jejíž první příběh Archytrella přichází vyšel v posledním čísle Fóra (1/2003). Ačkoli příběh nezapře inspiraci Barbarellou, vypadá především kresebně velmi slibně a nezbývá tedy než napjatě očekávat další pokračování.

Foto
Další sebraný Čtyřlístek
Skutečně. V tomto 64 stránkovém sborníku s podtitulem Příšera z jezera najdete celkem osm klasických příběhů z let 1984 – 86 od L. Štíplové a J. Němečka (Příšera z jezera, Na koštěti, O zlatou harpunu, Pes na stopě, Místo k sezení, Rychlé občerstvení, Perníková chaloupka, Bruchnička to zařídí). Sám vydavatel (tedy Čtyřlístek jim věří natolik, že si můžete vybrat rovnou ze dvou vydaných verzí: jedné v měkké vazbě za 89 Kč a druhé v hardbacku za 139 Kč.
Kupte komiks a vyhrajte novou Crew: Prodlužujeme!!
Mimořádnou nabídku, se kterou přišel před časem náš komiksový obchod , prodlužujeme kvůli výpadku serveru až do 12. května. Máte tak jedinečnou šanci získat zdarma první číslo nového magazínu Crew2, které právě vychází - stačí si v obchodě koupit jakékoliv zboží a automaticky budete zařazeni do slosování o jeden výtisk nové Crwe2 č. 1.
Neváhejte, kupujte a vyhrávejte ZDE!!!

Bohatý komiksový čtvrtek
O tom, že čtvrtek 24. dubna byl na komiksové události opravdu bohatý, se můžete přesvědčit ve dvou reportážích: z pražského veletrhu Svět knihy a z krakatitovského křtu magazínu na kvadrát Crew2 .

17. týden na komiks.cz
Týden od 21. do 25. dubna byl ve znamení křtu nové Crwe2 a Knižního veletrhu, což jsme nemohli jen tak opominout a proto jsme přinesli následující články:
Reportáž ze křtu nové Crwe2
Komiksový program veletrhu Svět knihy
Reportáž a fotogalerii z veletrhu Svět knihy
A dále:
Další díl publicistického seriálu o tuzemském komiksu přelomu 80. a 90. let
Recenzi klasiky evropského mainstreamu Storm
Třetí díl podrobného životopisu Tintinova tvůrce Hergého

Další velká kniha
Nakladatelství Olympia připravilo 224 stránkový výběr kreslených seriálů, povídek a klubovních rad z
časopisu Bobří stopou pod názvem Dobrodružství s Bobří stopou. Křest knihy, koncipované podobně jako publikace nakladatelství Leprez (13 nožů z Jamboree, Závod o Měsíc a Sázka v klubu AGS), se koná v sobotu 26. 4. mezi 14. - 15. hodinou na stánku nakladatelství Olympia v rámci veletrhu Svět knihy.
Více o programu veletrhu čtěte ZDE

Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz .

 

Články odjinud