Týden ve světě komiksu 28. 4. - 2. 5. 2003

Sdílej
 
Opět jsme tu s pravidelnými komiksovými novinkami, které vás tentokrát upozorní na květnové číslo literárního časopisu Host, kultovní komiks Vrána, chystané novinky nakladatelství BB Art a další zajímavosti.

Komiksový Host
Květnové číslo Literárního časopisu Host bude obsahovat článek Čeští komiksoví tvůrci, doplněný o malou anketou uspořádanou mezi komiksovými vydavateli. Vedle toho se rýsuje i teoretická možnost, že by v následujících číslech Hosta mohly vycházet jedno- až dvojstránkové komiksy od nejmladší autorské generace.

Data vydání Crwe2
V katalogu BB Artu pro rok 2003 jsou k nalezení data vydání dalších čísel CRWE2. Takže jasně a stručně:
č. 2 - 19. 6.
č. 3 - 4. 9.
č. 4 - 23. 10.
č. 5 - 4. 12. (speciální, tlustší, Vánoční vydání)

Foto
Přilétá Vrána
Světoznámý kultovní komiks o lásce, smrti a pomstě Jamese O´Barra Vrána přichází díky vydavatelství Comicscentrum také k nám. Příběh, doplněný básnickými a písňovými texty, je vyprávěn pomocí velmi zajímavé malířské techniky - autor střídá různé styly malby a kresby, někdy i na jedné jediné stránce a vytváří tak neuvěřitelnou popkulturní mozaiku. Kniha vyjde v červenci 2003 na 236 černobílých a 8 barevných stranách v překladu Dany Krejčové za 549 Kč. Další informace naleznete ZDE

18. týden na komiks.cz
V týdnu od 28. dubna do 2. května jste si na našem serveru mohli přečíst následující články:
Recenzi prvního čísla Crwe2
Recenzi alba Bogdanovův klan, druhého dílu série Alpha
Další díl publicistického seriálu o tuzemském komiksu přelomu 80. a 90. let
Recenzi super fantasy Richarda Corbena DEN
Závěrečný díl podrobného životopisu Tintinova tvůrce Hergého

BB Art na druhou aneb co možná uniklo
Každý se v poslední době rozplývá nad BB Artem připravovanými tituly jako Z pekla, Swamp Thing či sériemi Thorgal a XIII. Některé hodně zajímavé záležitosti však jako by zůstávaly nepovšimnuty. Takového Jimmy Corrigana: Nejchytřejší kluk na Zemi (scénář i kresba Chris Ware), držitele několika ocenění, který vyjde v listopadu, vedou možná díky anonci na comiCZconu někteří čtenáři ještě v patrnosti. Ale co takhle Velká kniha komiksů Josefa Scheka? Dnes mnohými zapomenutý kreslíř patřil v 60. a 70. letech k absolutní čs. špičce a sci-fi sága Cesta slepých ptáků se řadí mezi klasiku. Tohle a mnohem více, navíc bohatý doprovodný materiál, na 300 stranách knihy, která vyjde v říjnu - docela bomba, ne? Třešničkou na dortu může být na závěr roku plánovaný první díl Komiksové historie světa od Larryho Gonicka, vyprávějící úsměvnou formou dějiny od Velkého třesku po Alexandra Velikého.

Foto
Modrá pětka opět v knize už je tu!
S dalším svazkem shrnujícím kreslené příhody Modré pětky J. B. Kamila a Marko Čermáka přichází nakladatelství Amulet. Po titulu Modrá pětka na stezce dobrodružství jde tentokrát o knihu obsáhlejší, čemuž odpovídá i cena 590 Kč. Nese titul Modrá pětka za zlatou peřejí a jiné příběhy a již se vyhřívá na jarních knihkupeckých pultech. Nakladatelství ji uvádí jako "kompletní vydání příhod party vodáků, které vycházely v časopisech pro mládež v 70. a 80. letech", jedním dechem však dodává "můžete si objednat i první díl komiksu" - těžko tedy říci, jak to s tou kompletností bude. Bližší údaje na stránce vydavatele.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud