Týden ve světě komiksu 19. 5. - 23. 5. 2003

Sdílej
 
V těchto pravidelných komiksových novinkách se dozvíte něco více o třetím albu série Golden City, knize Dobrodružství s Bobří stopou, přestěhování webu Aarghu a řadě dalších komiksových zajímavostech.

Nový komiks Pavla Čecha
Aktuální, tj. dubnové, 41. číslo magazínu Bobří stopou, které vydává Sdružení přátel Jaroslava Foglara , přináší tradičně i kreslený seriál. Tentokrát jde o nový komiks Pavla Čecha podle scénáře Romana Juránka s názvem Tajný výlet. Povedené dílko navazuje na tradici českého klubáckého seriálu. Mimo dvou pokračování a obálky časopisu, která je seriálu věnována, najdete v čísle v rámci rubriky Představujeme kreslíře Rychlých šípů i článek o Gustavu Krumovi s osobní vzpomínkou P. Čecha.

Foto
Právě vychází: Golden City 3 - Polární noc
Třetí album série Golden City vydává nakladatelství BB Art . Jmenuje se Polární noc a scénárista Daniel Pecqueur s kreslíři Nicolasem Malfinem, Stéphanem Rosou a Pierrem Schellem pokračují v líčení osudů sesazeného prezidenta Bankse. Ten teď vystupuje pod značkou 990320 - jako jeden z mnoha vězňů polárního pracovního tábora. Zoufalý, opuštěný, zapomenutý a ještě k tomu uprostřed Antarktidy. To nejsou moc dobré vyhlídky. A bude ještě hůř. Jediný, kdo si na něj po čase vzpomněl, jsou jeho protivníci, kteří za ním právě přijíždějí s jediným cílem. Zabít ho.
Dále čtěte: recenze alba Golden City 1 - Vykradači vraků , recenze alba Golden City 2 - Banks proti Banksovi

Web Aarghu se přestěhoval
Pár dní sice ještě budete stránky populárního časopisu vídávat na adrese www.komiks.cz/aargh, ovšem už jen z ryze technických důvodů. Jejich novou adresou je www.motkomiks.cz/aargh a důvod je prostý: pod hlavičkou vydavatelství Mot nyní bude magazín vycházet.

Foto
Velké dobrodružství s Bobří stopou
Móda velkých knih úspěšně pokračuje - zatím poslední titul, který se již vyhřívá v jarním slunci na knihkupeckých pultech je Dobrodružství s Bobří stopou z nakladatelství Olympia. Vedle povídek, dobrodružných příběhů, foglarovských her, rad a nápadů, je v ní také řádná porce komiksů od Jiřího Grbavčice, Pavla Čecha, Marko Čermáka, Jana Hory a Libora Baláka. Vázaný svazek o 220 stranách v již tradiční úpravě stojí 499 Kč.

21. týden na komiks.cz
V týdnu od 19. do 25. května jste si mohli na Komiks.cz přečíst osm následujících článků:
Recenzi čtvrtého alba série XIII s názvem SPADS
Recenzi knihy Hellboy: Probuzení ďábla
Recenzi knihy Top 10
První díl publicistického seriálu Bohumila Fencla o vztahu komiksu a umění
Profil Tomáše Kučerovského
Profil Wladimira 518
Recenzi klasické sci-fi série Naufragés du temps
A vyhlášení soutěže o tři výtisky knihy Hellboy: Probuzení ďábla

Foto
Zlý Jolin
S další fantasy sérií přichází scénárista Jean-David Morvan (Meteor , Troll, Nomad). Jmenuje se Jolin la Teigne a v kresbě Rubena del Rincona vyšel nedávno první díl Ours en feraille (Medvěd do starého železa) vyprávějící příhody mladík a obdařeného čarodějnými schopnostmi, jemuž ovšem jeho moc poněkud přeroste přes hlavu.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud