Týden ve světě komiksu 26. 5. – 30. 5. 2003

Sdílej
 
Dnešní novinky nabízejí třetí díl futuristického akčního komiksu Gipsy, 27. díl Blueberryho příhod s názvem OK Corral, album X-Men, ketré vychází v rámci edice Comicsové legendy a řadu dalších zajímavých komiksů.

Právě vychází: Gipsy 3 - Den Cara

Foto
Třetí díl futuristického akčního nářezu Gipsy scénáristy Thierry Smolderena a kreslíře Enrico Mariniho vydává pod názvem Den Cara BB Art. A takto popisuje děj. Gipsy se dostává do víru událostí, při kterých i jeho přechází nejen humor, ale dokonce i hamižnost. A pokud se on dostává do víru událostí, tak jeho sestra vězí přímo uprostřed - jako vyvolená budoucího následníka ruského trůnu. Zní to sice lákavě, ale bohužel se zdá, že k tomu titulu patří také krátká doba života. Přibližně čítající tak pět minut. A bude hůř - na oslavu přichází i Čarodějka.
Dále čtěte: Gipsy 1 - Zázračná hvězda , Gipsy 2 -Sibiřské ohně

Foto
Blueberry se vrací
Po čtyřech letech se Jean-Michel Charlier (scénář) a Jean Giraud (kresba) vrátili ke svému westernovému hrdinovi. Nový, již 27. díl Blueberryho příhod s názvem OK Corral ohlásil francouzský Dargaud na září. Jak již název napovídá, Blueberry se tentokrát připlete ke slavnému historickému střetu mezi bratrskými klany Earpovů z Clantonů, proslulé přestřelce u OK Corralu.

Foto
Jsou za dveřmi: X-men
Několik týdnů po české premiéře filmu X-men II přicházejí vydavatelství Crew a Netopejr v rámci edice Comicsové legendy s českou x-menovskou premiérou komiksovou. 220 stránková kniha vyjde za několik dní trochu netradičně pod pořadovým číslem šest, i když zatím poslední Spider-Man se objevil pod číslem čtyři. S pětkou, tedy Conanem, se setkáme v červenci.

Amuleťácká komiksová soutěž
Vydavatel Modré pětky, nakladatelství Amulet vyhlašuje letní komiksovou soutěž pro děti do 16 let na období od 20. 5. do 20. 8. 2003 s názvem Prázdniny, kamarádi a já. Zadání zní: "Inspirujte se příběhy Modré pětky a nakreslete a napište svůj komiksový příběh o tom, co prožíváte o prázdninách se svými kamarády." Maximální rozsah: 4 strany o velikosti A4. Svůj příběh zašlete poštou na adresu nakladatelství nejpozději do 20. 8. Všechny příspěvky vyhodnotí odborná porota do 31. 8. Výsledky soutěže po 1. 9. najdete na stránkách nakladatele, deset nejlepších prací bude odměněno knížkou z produkce nakladatelství. Výherci budou také pozváni na slavnostní vyhlášení, které se uskuteční v rámci akce Jičín-město pohádky v září 2003.
Foto
Obálka Crwe2 č. 2
Obálku nového čísla časopisu Crew2 jste sice mohli vidět na miniaturní upoutávce na zadní stránce prvního čísla, my ji teď ale přinášíme ve velkém rozlišení. A nezapomeňte - už za pár dní bude dvojka v prodeji!
ZDE čtěte recenzi Crwe2 č. 1

23. týden na komiks.cz
V týdnu od 2. do 7. června jste si mohli na Komiks.cz pošmáknout na následujících článcích:
Stručný profil Spider-Manů, vydaných společnostmi Crew a Calibre, rozdělený do dvou částí (1 a 2 )
Třetí díl publicistického seriálu Bohumila Fencla o vztahu komiksu a umění
Profil kreslíře Branko Jelinka
Profil kreslíře Dana Černého
Recenzi erotického komiksu Griffes d´ange dvojice Jodorowsky/Moebius
Rozhovor s letařem Davidem Horákem

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud