Týden ve světě komiksu 9. 6. - 13. 6. 2003

Sdílej
 
Dnešní komiksové zpravodajství vám přináší informace o novém dílu Asterixe, albu Kontejner Maxe Anderssona, třetím dílu thrilleru Strygy, novém albu s příběhy blonďatého Kromaňonce Rahana a mnoho dalších zajímavostech.

Právě vyšlo: Asterix 23 - Asterix na Korsice

Foto
5. června vydal Egmont už 23. album dobrodružství malého Gala Asterixe. Nese název Asterix na Korsice, a všechny základní údaje zůstávají stejné jako u předchozích sešitů: scénář Goscinny, kresba Uderzo, stran 46, formát A4. Cena je 99 Kč.
Recenzi originálu najdete ZDE .

Kontejner Maxe Anderssona již v tisku
Tudíž zhruba tak do čtrnácti dnů i na pultech vašich knihkupců. Nový motovský počin bude zjevně ve vysoké kvalitě a už teď se můžete těšit na takové vychytávky jako celobarevnou obálku potištěnou na vnější straně stříbrnou barvou nebo aršík samolepek s hrdiny jednotlivých příběhů. Takže pozor. Natiskněte si Maxe do mozku.

Tvorba komiksů on-line
Ač poněkud s vajíčkem po omeletě, tak alespoň pro zábavu přicházíme s jedním zajímavým linkem: na webu věčného Kindervajíčka můžete najít poměrně zajímavou aplikaci (druhdy soutěž) pro vlastní tvorbu komiksů. Pravda, "Veselé lišky" nejsou zrovna optimální námět, ale na druhé straně je to alespoň štěpné východisko pro parodii... Komiksy je možné vytvářet (až 30 polí) i ukládat na vlastní stránku, ale hlavní je celkem zajímavá škála možností, které zdánlivě jednoduchá aplikace pro "grafiku" komiksu nabízí...

Foto
Právě vychází: Strygy 3 - Vlivy
Třetí album thrilleru jako břitva Strygy vydává pod názvem Vlivy komiksový chrlič BB Art . Scénář má opět na svědomí Eric Corbeyran, kresbu znova spáchal Richard Guerineau a děj se vyvíjí velmi zajímavým směrem. Nivek byl šéfem prezidentovy ochranky - ale teď má dost práce s tím, aby ochránil sám sebe. Dostal se na stopu gigantického spiknutí, do kterého jsou zapleteni ti nejmocnější - a ne všichni z nich jsou lidé. Tajemné strygy začínají čistit terén a zbavovat se těch, kteří vědí příliš mnoho. Crombie umírá a zdá se, že křídla stryg vrhají svůj stín i na vraždu podnikatele Grosvernora. Nivek se s bojovnicí jménem Stín vydávají do And, aby se tam poprvé naplno utkali s nepřítelem...
Recenze předcházejících alb: Strygy 1 + 2

24. týden na komiks.cz
V týdnu od 9. do 13. června jsme vám na Komiks.cz přinesli sedm článků:
Recenzi upírského hororu 30 days of night Čtvrtý díl publicistického seriálu Bohumila Fencla o vztahu komiksu a umění
Profil kreslíře McMagica
Profil kreslíře Adama Peldy
Recenzi dalšího Manarova erotického komiksu Metamorphose de Lucius
Návštěvu švýcarského komiksu
Pohled do prehistorie magazínu Pif

Foto
Nový Rahan za týden
Už jen sedm dní chybí do vydání nového alba s příběhy blonďatého Kromaňonce Rahana. Kreslíř André Chéret (66) představil veřejnosti titulní stranu komiksu Les Betes folles (Šílená zvěř), kolorovanou jako vždy jeho ženou Chantal. Jde o neuvěřitelné 186. pokračování 34 let staré série. Tentokrát je ale opravdu poslední, které nese stopy duchovního otce komiksu Rogera Lecureuxe. Příběh vychází z posledních poznámek, které odkázal scénárista zesnulý na Silvestra 1999 svému synovi Jeanu-Francoisovi. Rahan v něm vyráží za záchranou dívky Oukaou, příbuzné své "manželky" Naouny. Další osudy komiksu jsou zatím ve hvězdách.

Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud