Týden ve světě komiksu 30. 6. - 4. 7. 2003

Sdílej
 
Prázdniny sice již začaly, ale ve světě komiksu se stále něco děje. V článku naleznete informace o chystaných novinkách na oba letní měsíce, dále podrobnosti o čtvrtém díle série Troll a odkazy na další zajímavé články.

Co vyjde o prázdninách?
Ač se to nezdá, i o prázdninách vyjde několik komiksových titulů - a jedná se o celkem dost reprezentativní vzorek, zkrátka jakoby si vydavatelé to nejlepší nechali na léto. Krátká rekapitulace.
Už v červnu se měla objevit americká manga Drsná dvojka: Nebezpečné známosti (Dirty Pair) od Comicscentra, žádné bližší podrobnosti zatím nejsou. Jistější je Vrána (The Crow) od téhož vydavatelství v červenci.
Hodně aktivní bude Egmont. Nejprve premiérová Kasta Metabaronů -Praděd Oton, Saudkovo album Tullianových dobrodružství Stříbrný poklad a Konec Sahrbergovy bandy a nakonec jeho Trať se ztrácí ve tmě a Zlatý kůň.
Suprpecku si na srpen schovala Crew v podobě batmanovské klasiky Návrat temného rytíře, asi nejočekávanějšího počinu roku, vedle něhož se páté Comicsové legendy (Barbar Conan podruhé) krčí jako chudý příbuzný.
Třešničkou na dortu pak bude náš třetí Bedeman (7. července).

Foto
Morvanův Troll
Scénárista Jean-David Morvan (u nás již celkem známý díky sáze Meteor , ale jinak také např. klasika Nomad) patří k hyperaktivním autorům současného frankofonního fantasy komiksu. Důkazem je také série plná nejrůznějších goblinů, trollů a jiných typických potvor na oblíbené téma Troll (viz. Trollí války), kterou kdysi rozjížděl s Joanem Sfarem (Donžon www.komiks.cz/clanek.php?id=99). Čtvrté album s názvem En vers et contre tous (Proti všem) vydal v dubnu Delcourt.

27. týden na komiks.cz
V prvním prázdninovém týdnu od 30. června do 4. července vám Komiks.cz naservíroval následující články:
Recenzi prvního dílu detektivní parodie Baker Street
Sedmý, závěrečný díl publicistického seriálu Bohumila Fencla o vztahu komiksu a umění - ovšem těšte se na bonus!
Recenzi předposledního česky vydaného Asterixe (Sídliště bohů)
Rozbor obsese českého komiksu, letu balónem


Tyto zprávy a ještě mnohem víc najdete na serveru www.komiks.cz.

 

Články odjinud