Dva týdny ve světe komiksu 4. 8. – 15. 8. 2003

Sdílej
 
V dalším prázdninovém komiksovém zpravodajství se dozvíte o antologii Warburger, chystaném workshopu, který má zpopularizovat komiks v Čechách a také o připravovaném vydání Millerova kultovního Návratu temného rytíře.

Warburger

Foto
Slovinské nakladatelství Stripcore vydalo další tématickou antologii, tentokrát pojmenovanou Warburger. Na 400 stranách se k válce a jejím následkům vyjadřuje 90 autorů z řady zemí světa. Nechybí mezinárodní hvězdy (Max Anderson, Danijel Žeželj ad.), nechybí ani čeští a slovenští autoři (Pavel Čech, Martin Přibyl, Vhrsti, Branko Jelínek). Celkově se jedná o zatím zřejmě nejvydařenější stripcorovský počin.

32. týden na komiks.cz
Šestý prázdninový týden od 4. do 8. srpna byl na Komiks.cz ve znamení aktuálních recenzí:
Třetího alba série Meteor
Třetího alba série Alvin Norge
A poznámek k překladu Ligy výjimečných

Sperm*komiks workshop
Občanské sdružení Forum kulturní diverzity organizuje 6. září 2003 v Praze workshop http://sperm.fkdm.org/ zaměřený na „popularizaci komiksu a zmapování jeho aktuálního vnímání mezi lidmi v Čechách a na Slovensku“. Soubor nejlepších domácích prací a komiksových battlů bude po skončení workshopu shrnut v elektronickém sborníku. Program:
Riegrovy sady (od 14:00)
- street battle (kreslení komiksů na chodník)
- soutěž o nejlepší RIP komiks
NOD/Roxy (od 18:00)
- odborné přednášky a diskuse
- paintbrush battle (kreslení komiksů pomocí počítače)
- wallpaper battle (kreslení komiksů na balící papír na stěně)
- vyhodnocení a výstava nejlepších domácích prací
Je otázkou, jestli je pro popularizaci komiksu tohle to pravé ořechové, nicméně my budeme na místě a z akce Vám přineseme reportáž.

Co tu nového na Motu
Další vylepšení a novinky na webu vydavatelství Mot podrobný obsah právě tištěného Aarghu č. 4, soutěž o stejný titul, drobné úpravy v navigaci a... a... auditorium. Na zvídavé dotazy odpovídá sám Jakub Němeček.

Foto
Bedemanie: Získejte zdarma komiks
Pět nejrychlejších zákazníků v našem obchodě www.komiks.cz/obchod.php, kteří si ke svému zboží objednají i třetí číslo fanzinu obchodě Bedeman , získá jako dárek jeden ze starších sešitů Modré Crwe.
A to nabízíme Bedemana č. 3 za jedinečnou cenu 19 Kč!

Návrat temného rytíře za humny
Už jen na dny se počítá čas, zbývající do vydání klasiky klasik, kultu kultů, nářezu nářezů – Millerova Návratu temného rytíře. Vydavatelství Crew a Netopejr ho totiž vrhnou do chřtánu nedočkavých čtenářů ještě v srpnu – tedy přesně tak, jak na začátku roku slíbila. Nejnovější zprávy přímo od zdroje dokonce hovoří o tom, že kniha je již v tiskárně.

Foto
Právě vychází: Tajemství Zlatého koně
Nakladatelství Egmont pokračuje v kompletaci série alb věnovaných klasickým komiksům Káji Saudka. Na řadu tentokráte přišly dvě původní komiksové povídky Tajemství Zlatého koně a Trať se ztrácí ve tmě. První z nich vypráví dávnou pověst o pasáčkovi, který nalezl poklad, ztratil ho a záhadu rozluští až o pět století později speleologové. Druhá povídka je „speleofiction“ o tunelu, který vede do podivuhodné podzemní skrýše, plné technických vynálezů. Celé album jménem Tajemství Zlatého koně má 48 stran a úpravu stejnou jako předchozí tituly.
Dále čtěte: recenze alba Arnal a dva dračí zuby

Nejbližší plány Comicscentra
Podle webu nakladatelství by jeho produkce do konce roku, pokud nedojde k nějakým nečekaným komplikacím, měla vypadat takto: v září 30 dní dlouhá noc , v říjnu Sin City: Booze, Broads and Bullets a v listopadu Vampirella . Drsná Dvojka je již dávno celá připravená a vyjde okamžitě po odsouhlasení kontraktu japonskou stranou. Na příští rok pak Comics Centrum chystá další díl Hellboye: Spoutaná rakev, a další Sin City: Hell and Back (ve dvou, či třech dílech). A dále "řadu dalších velmi nejistých titulů". Příští rok, pokud vše půjde dobře, bychom se podle odpovědi Martina Trojana v auditoriu mohli dočkat i dlouho očekávané knihy Milana Krumla o historii komiksu.

Foto
Zpěv Excaliburu 4 – Merlinův hněv
Chrlič hrdinských fantasy a sci-fi ság, vydavatelství Soleil, pokračuje v sérii Chant d´Excalibur čtvrtým albem Colere de Merlin. Je to další z projektů scénáristy Scotche Arlestona (Trollí války ) přesně ve stylu jeho pohádkově-dobrodružných příběhů řezaných ostrým humorem. Merlin a Gwynned se vrací z Říma, aby se v jednom z Alpských údolí ocitli v pasti: vesničané se proměnili v prach, mniši jsou příliš vypasení a veselí na to, aby byli poctiví a čestní a z pohledu místního knížete mrazí v kostech… Kresba Hubsch a Lencot.

33. týden na komiks.cz
Sedmý prázdninový týden od 11. do 15. srpna jste si na Komiks.cz mohli přečíst následující články:
Recenzi alba La nuit du 3 aout ze série XIII
Recenzi alba Doctor Jekyll & Mister Hyde
Přehled připravovaných komiksových filmů

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud