Týden ve světě komiksu 1. 9. – 5. 9. 2003

Sdílej
 
První poprázdninové komiksové přinášejí inormafe o několika chystaných novinkách - Návratu temného rytíře, třetím albu série Alpha Výplaty vlků, původním českém komiksu Bílý potok nebo albu Rahan. DOčtete se i o výstavě Karlä Saudka Komiksy dětem.

Netopejr: NTR tento týden, S-M v polovině října

Foto
Foto
Nerozumíte?? Ale vždyť je to tak snadné. Podle nejčerstvějších zpráv z vydavatelství Netopejr se Návrat temného rytíře uskuteční tento týden, možná již dnes – je to v rukách tiskárny. Dvojka Slainova Rohatého boha bude koncem září a Spider-Manův návrat pak v polovině října.
Více o Rohatém bohovi čtěte ZDE .

Foto
Právě vychází: Alpha 3 – Výplata vlků
Po prázdninách je tu opět náš kamarád BB Art www.bbart.cz s ošatkou plnou pěkných komiksů. Nic neponechává náhodě a hned první zářijový den hlásí vydání Výplaty vlků, třetího alba série Alpha (scénář Žigunov, kresba Renard). A stručně informuje o ději. Nudíte se? Kupte si Rusko.
Mafie investuje do všeho možného – tak proč by si nepořídila vlastní stát? Jenže něco nevyjde. Agent Alpha je na stopě ztracených peněz a většina podsvětí a tajných služeb je na stopě jemu. Alphova ruská spojka byla surově zavražděna a databáze kontaktů ukradena. Tajné služby a mafie leští své zbraně pro konečné zúčtování a v obou táborech se kují velké změny a zrady. Nemá Alpha v rukávu přeci jen nějaký trumf? Bez něj bombastické finále prvního triptychu přežije jen dost těžko…
Dále čtěte: recenze prvního a druhého dílu.

Bílý potok se rozlije v říjnu
Web nakladatelství Labyrint potvrzuje na 15. října vydání původního českého komiksu Bílý potok. Autorem scénáře je Jaroslav Rudiš, známý svou velmi úspěšnou prvotinou Nebe pod Berlínem. O kresbu se postaral Jaromír 99, jehož černobílá noire kresba trochu připomíná Franka Millera nebo Padoucnici Davida B. Příběh zahalený mlhou se má odehrávat na malém nádraží ve slezských horách a vyvolává veliké očekávání. Kniha má mít 100 stran a cenu 199 Kč.
O vydání knihy vás budeme podrobně informovat.

Foto
Kafka a La Crumb
Nakladatelství Portál vydalo další ze své řady polokomiksových "úvodů do" určité vědní disciplíny, popř. nějakého myslitele. Tentokráte přišel na řadu život a dílo pražského rodáka Franze Kafky. Pro nás komiksáře je však ještě zajímavější, že výtvarné stránky knihy se ujal comixový král Robert Crumb! Jedná se tak nepochybně o nejkomiksovější publikaci celé řady, která u nás dosud vyšla. Kdo nevěří, ať tam běží, nebo alespoň mrkne na naše ukázky.
Více: Nebojte se Nietzscheho .

Saudek dětem v Chrudimi
Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi pořádá výstavu Karel Saudek – Komiksy dětem. Vernisáž se koná ve středu 10. září v 17 hodin, výstava potrvá do neděle 19. října. Pozvánku (ve formátu PDF) najdete zde.

36. týden na komiks.cz
Týden od 1. do 5. září jste si na Komiks.cz mohli přečíst tyto články:
Recenzi Praděda Otona, prvního alba série Kasta Metabaronů
Recenzi Masek, speciálu Spider-Mana 11
Recenzi alba Gorn 1 – Meme la mort…
Foto
Rahan v dohledu
Konkrétně 24. září, kdy Egmont v edici Grafické novely vydává stejnojmenné album. Na 184 barevných stranách formátu A4 a v pevné vazbě se objeví celkem osm příběhů. První se jmenuje Rahan, syn Kraonův a vypráví o Rahanově původu a dětství, kdy ho vychovával náčelník tlupy od Modré hory Kraon. Dalších šest příběhů Tajemství slunce, Bláznivá tlupa, Past na ryby, Kouzelný kámen, Vodní hrobka a Mamutí bůh popisuje Rahanova dobrodružství na jeho pouti světem. Album uzavírá komiksová povídka Človíček, která vycházela v 70. letech na pokračování v časopise Sedmička pionýrů.


Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud