Týden ve světě komiksu 8. 9. – 12. 9. 2003

Sdílej
 
V dnešním komiksovém zpravodajství se mimo jiné dozvíte informace o právě vyšlých novinkách, zajímavém projektu studenta Fakulty výtvarných umění v Brně, který parafrázoval popuálrní Čtyřlístek a dalších zajímavostech.

Právě vyšlo: Návrat temného rytíře

Foto
Konečně! Podle pečlivě ověřených informací byly dnes odpoledne spatřeny v Krakatitu první kousky kultovního booku Návrat temného rytíře, vydávaného Netopejrem a Crwí..
Brzy přineseme další informace.

Čtyřlístek versus Dostojevskij
Známý dětský komiks přitahuje parodie jako magnet. Vedle prvoplánových legrácek kolujících internetem ale existují i serióznější pokusy, které se snaží dát čtveřici zvířecích hrdinů další, dosud netušený rozměr. Konkrétním příkladem takového počinu je bakalářská práce Lukáše Berty z Fakulty výtvarných umění v Brně. Na stránce www.volny.cz/berty je k vidění celý příběh nazvaný Zápisky z podzemí, k dispozici je i podrobná obhajoba projektu a oponentský posudek. Ačkoli autor svou verzi Čtyřlístku neprodává, zůstalo mu v zásobě posledních několik kusů, které je možno po osobní domluvě získat.
Foto
Právě vyšlo: Crew2 č. 3
V pátek vyšlo třetí číslo magazínu Crew2, radujte se! Sandman, Sinister a Dexter, První Američan, článek o Garfieldovi a spousta dalšího komiksového čtení na vás čeká na obligátních 84 stranách za 99 Kč.
Dále čtěte: recenze jedničky a dvojky
Znovu rozjíždíme kreslené seriály
Bez fanfár a šampaňského, zato se dvěma velice zajímavými jmény. Michal Opitz a jeho Přelud je netradičním akčním thrillerem na zamyšlení s pro autora typickou šrafovanou, čárovou kresbu – na nový díl se těšte vždy v pondělí. Dan Černý těm méně pozorným možná ještě příliš neřekne, ovšem jeho Poslední kačeří příběh už je téměř kultem a znát ho bude i poslední Neználek. Nové díly očekávejte každou středu.

Foto
Právě vychází: Trollí války 2 – Skalp plešatce
Z BB Artu právě padá druhý díl fantasy epopeje Trollí války (Arleston/Mourier). Jmenuje se Skalp plešatce a opět nás zavede do světa Troya, ve kterém je magie něčím úplně normálním a všedním. Každý má určitou magickou schopnost – byť třeba jen takovou, že dokáže zabíjet mouchy. To se ovšem týká pouze lidí. Trollové žádné schopnosti nemají. K tomu, aby si nějakého toho člověka ulovili k večeři, je ani nepotřebují. Teď ale dali lidé dohromady tým trolobijců a vyrazili do boje. Aby trol Tetram a jeho lidská dcera Waha (kterou trollové neuvařili, ale adoptovali) zachránili svou rasu, musí sehnat pramen vlasů otce představeného kouzelnické školy. Má to jen jeden malý háček. Otec představený je plešatý.
Recenzi prvního alba čtěte ZDE .

37. týden na komiks.cz
Týden od 8. do 12. září jste si na Komiks.cz mohli přečíst tyto články:
Recenzi alba Gipsy 3 – Den pro cara
Reportáž z pražské akce Sperm*komiks
Recenzi časopisu Crew č. 8
První díl BoFova seriálu na téma erotika a sex v komiksu

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud