Týden ve světě komiksu 15. 9. – 19. 9. 2003

Sdílej
 
V článku se dozvíte podrobnosti o původním českém komiksu Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 Bílý potok, komiksu Pavla Čecha Adamova dobrodružství, kjterý bude vycházet v novém časopise Mountain Adventure nebo pokusu ukrást originály legendy francouzského komiksu, André Franquina, na Pařížském komiksovém festivalu.

BÍLÝ POTOK V TISKU

Foto
Již jen otázkou krátkého času je vydání původního českého komiksu Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 Bílý potok (Alois Nebel), který vydává nakladatelství Labyrint (nyní navíc se soutěží). Kniha odešla minulý týden do tiskárny a na pulty knihkupectví by měla mířit 15. října. A na co se můžeme těšit? V hlavní roli železničního blues Bílý Potok vystupuje Alois Nebel. Narozen ve znamení Vah roku 1948 ve Frývaldově, dříve Freiwaldau, nyní Jeseník. Celý život u dráhy, stejně jako jeho příbuzní. Sbírá jízdní řády, pije pivo, kouří a občas vidí v mlze to, co jiní nevidí. Naposledy pracoval jako výpravčí v Bílém Potoce. Pak mu vlaky, projíždějící stanicí napříč celým stoletím, zatemnily mysl. 100 černobílých stran formátu 165 x 230 mm bude stát 189 Kč. Zatím Vám jako ochutnávku nabízíme obálku.

ADAMOVA DOBRODRUŽSTVÍ
V červnu 2003 začal vycházet nový časopis Mountain Adventure , který je zaměřený na horolezce, horolezkyně a horolezčata, jakož i na vyznavače horských kol, raftingu a dalších podobných radovánek. Co je však podstatné - každé číslo obsahuje jednostránkový autorský černobílý komiks Pavla Čecha nazvaný Adamova dobrodružství, u kterého se určitě pobaví i naprostí nesportovci.

Foto
RAHAN: JAK BUDE VYPADAT
Na 24. září ohlásil Egmont vydání knižního souboru francouzských komiksů o dobrodružství pravěkého lovce Rahana. Všem nedočkavcům teď nabízíme alespoň - jako malou ochutnávku - náhledy prvních čtyř stránek z kapitoly Rahan, syn Kraonův.
Více podrobností o Rahanovi čtěte ZDE

POKUS O KRÁDEŽ FRANQUINOVÝCH ORIGINÁLŮ
Pařížský komiksový festival se do povědomí fandů nezapsal zrovna ideálně. Loňský chaotický průběh už byl téměř zapomenut, když se letos někdo pokusil ukrást originály boha francouzského komiksu, již zesnulého André Franquina (Spirou a Fantasio, Marsupilami, Gaston Lagaffe) – a to přímo za plného dne a před očima ochranky. Ta tentokráte zareagovala velmi pružně a nenechavého pobertu dopadla.

38. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Šest článků tento týden od 15. do 19. září na Komiks.cz, to už je slušná porce – takže stručná rekapitulace:
Recenze knihy Hobit
Recenze Mariniho alba Scorpion 1
Recenzi CL 5 - druhého Conana
Vyhlášení soutěže o book Z pekla
Srovnání komiksu a filmu Vrána
Druhý díl BoFova seriálu na téma erotika a sex v komiksu

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud