Týden ve světě komiksu 20. 10. – 24. 10. 2003

Sdílej
 
V tomto komiksovém zpravodajství se mimo jiné dozvíte o chystaném vydání Vampirely, úvodní knihy nových příběhů Conana, novém Sandmanovi, čtvrtém čísle fanzinu Bedeman nebo čtvrtém dílu série Vlad nazvaném Poslední východisko.

OŠATKA NOVINEK Z COMICSCENTRA

Foto
Tak na úvod tu špatnou: japonský spoluvlastník práv ztratil zájem o další publikování Drsné dvojky, z čehož plyne, že v dohledné době nebude. Teď už snad lepší zprávy. Vampirela (se dvěma verzemi obálek) by měla vyjít počátkem prosince a na příští rok se chystají další dva zajímavé projekty. Zaprvé úvodní kniha nových příběhů Conana (scénář Kurt Busiek) - Zázraky, kresba Cary Nord) vydavatelství Dark Horse a zadruhé - někdy na podzim 2004 - pokračování 30 dní dlouhé noci www.komiks.cz/clanek.php?id=592 pod názvem Dny temnoty. A jedna perlička na závěr: premiéra filmu Hellboy v ČR by se měla uskutečnit 8. dubna 2004.

SANDMAN 2 - DOMEČEK PRO PANENKY MÍŘÍ DO TISKÁRNY
V tiskárně by si v těchto chvílích už měl užívat nový Sandman z vydavatelství Crew - pokud půjde vše podle plánu, začátkem listopadu se s ním setkáme v knihkupectvích.
Dále čtěte: recenze knihy Sandman 1 - Preludia & Nokturna

AARGH Č. 5 V PLENKÁCH
Jaký je současný stav příprav pátého čísla časopisu Aargh? Hotová je obálka (v podání Pavla Čecha), jednotlivé komiksy jsou v různé fázi překladu a letterování, texty jsou více méně hotové. Tématicky to celé bude o (post)jugoslávském komiksu a podíl zahraničních komiksů se oproti čtyřce ještě zvýší. Datum vydání zatím není známo.
Zde čtěte recenzi Aarghu č. 4

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: BEDEMAN Č. 4
Fanzin Bedeman dnes dospěl do svého čtvrtého čísla. Za tento rok tedy stihl tři, všechna o rozsahu 32 černobílých stran formátu A5. Jako vždy nabízí porci komiksů od více či méně známých autorů (Miňovský, Černý, Lottmann, Kopřiva&Tesař, Sakyk&Jerie) a také několik stránek publicistiky. Pětka se objeví na lednovém comiCZconu 2004.
Více o předcházejících Bedemanem čtěte ZDE

PRÁVĚ VYŠLO: VLAD 4 - POSLEDNÍ VÝCHODISKO
Dnes je šťastný den, BB Art vydává album Poslední východisko, už čtvrtý díl série Vlad autorské dvojky Swolfs - Griffo. Čekají vás klasická úprava, formát, rozsah (46 stran) i akční děj: Štěstí se k Vladovi otočilo zády. Nejenže při svém hledání bratra příliš nepokročil, nejenže po něm jde ruská mafie napojená na vládní kruhy - ale navíc se dostává do míst, o jejichž existenci netuší ani západní rozvědky - a možná jen proto můžou klidně spát. Momentálně je Vlad uprostřed dokonale střežené "Rudé zóny". Útěk je nemožný - ale on to musí dokázat. I když navíc musí vysvobodit ze zajetí uvězněného Elensteina. Jde už o víc než jen o prachy a život.
Co více o Vladovi?? Třeba recenze posledního dílu Rudá zóna!!!

43. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Aneb stručný a jasný přehled článků vydaných na našem serveru v týdnu od 20. do 24. října:
Recenze nového vydání saudkoviny Tajemství zlatého koně & Trať se ztrácí ve tmě
Recenze Velké knihy komiksů Jozefa Scheka
Recenze alba Asterix v Británii
Druhý díl povídání o tom, jak vzniká jeden komiks

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud