Týden ve světě komiksu 27. 10. – 31. 10. 2003

Sdílej
 
Dnes se dozvíte o návštěve Prahy švédského kreslíře Maxe Andressona, která bude spojena s autogramiádou jeho Kontejneru, výstavě obrazů Karla Jerieho, Velké knize komiksů 4 a řadě dalších zajímavostech ze světa komiksu.

ANDERSSON OPĚT V PRAZE
Stránky vydavatelství Mot hovoří jasně: Max Andersson po dvou letech opět navštíví Prahu. Autogramiáda Kontejneru (a případně i Pixyho, pokud si ho přinesete) se bude konat ve čtvrtek 20. listopadu od 17.00 hodin v knihkupectví Krakatit (Jungmannova 14, Praha). Následující den proběhne posezení s Maxem a Motem v hospodě (ještě se neví, ve které). Andersson odjede nejpozději v neděli 23. 11.
Reportáž z poslední Anderssonovy návštěvy Prahy čtěte ZDE

Foto
JERIE VYSTAVUJE U SAMSY
Dnes v 18.00 hodin se uskutečnila vernisáž výstavy obrazů Karla Jerieho nazvané "Neočekávané setkání". Výstava probíhá v Kavárně a knihkupectví Řehoře Samsy (Vodičkova 30 - pasáž "U Nováků", Praha 1) až do 16. listopadu.



EGMONT DO KONCE ROKU
Zatím komiksově nejbohatší rok připravilo svým čtenářům vydavatelství Egmont. Nic na tom nemění ani zpráva, že kromě právě vycházejícího kompletu prvních čtyř Asterixů se letos z Egmontu již ničeho nového nedočkáme. Znamená to tedy, že i druhá Kasta Metabaronů (Honorata le triasieule), plánovaná původně ještě do Vánoc, je odložená na příští rok.
Dále čtěte recenze letošních egmontích počinů: Nikopol 3 - Chladný rovník, Asterix 23 - Asterix na Korsice, Kasta Metabaronů 1 - Praděd Oton, Zlatý kůň a Trať se ztrácí ve tmě , Lips Tullian -Stříbrný poklad .



Foto
PRÁVĚ VYŠLO: VKK 4 - STRÁŽCI
Dokonáno jest: čtvrtou Velkou knihou komiksů, zaměřenou výhradně na kultovní pionýry Strážce, završil BB Art www.bbart.cz u nás nevídaný projekt: shrnout a vydat všechny české komiksy, které kdy vyšly v časopise ABC. A co bude dál? Že by Velké knihy komiksů z Komety??
Více o Velkých knihách: recenze VKK 1 , recenze VKK 2 a recenze VKK 3 .
Komiksy z VKK 1 a VKK2 naleznete i zde na našich stránkách v sekci komiksy,
Foto
PRÁVĚ VYŠLO: SPIDER-MANŮV NÁVRAT
Původně se zdálo, že si ho crwáci a netopejráci schovávají na výročí VŘSR, jenže on je tady už teď: Spider-man se vrátil!!! Psát ještě něco více?? Asi zbytečné, zvláště když už teď začínáme připravovat zevrubnou recenzi...
POZVÁNKA NA DEN S BEDEMANEM
Dne 6. a 13. listopadu 2003 vždy od 15.00 do 19.00 hodin se uskuteční v knihkupectví Krakatit (Jungmannova 14, Praha) setkání s tvůrci fanzinu Bedeman. Připraven je následující program:
Autogramiáda (účast již teď přislíbili Dan Černý, Jiří Tesař, Jiří Miňovský či Štěpán Kopřiva)
Výstava autorských prací (např. originály Šneka vs. komára)
Dárky a bonusy pro kupující
Snížená cena posledních tří čísel fanzinu
Více o nejnovějším Bedemanovi čtěte ZDE

Foto
DNES JE CREW!!
A to pořádná, na kvadrát, dokonce už letos čtvrtá! Časopis Crew2 č. 4 se Slainem, Hellblazerem a Batmanem totiž vyšel právě teď.
Více o trojce čtěte ZDE .

44. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
To byly čtyři články vydané na našem serveru od 27. do 31. října - tady je jejich přehled:
Ach, ten Top Ten aneb seznam vychytávek v sešitech 1 - 4 a 5 - 7
Více o čtvrtém čísle fanzinu Bedeman
Třetí díl povídání o tom, jak vzniká jeden komiks



Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud