Týden ve světě komiksu 10. - 14. 11. 2003

Sdílej
 
Dnes si v komiksových novinkách můžete například přečíst o křtu Velké knihy komiksů 4 a autogramiádě jejích autorů, opoždění chystaného komiksu Krakatit na motivy stejnojmenného románu Karla Čapka, novém albu ze série Gipsy nebo podrobné pojednání ke komiksu Bílý potok.

KOMIKS KRAKATIT ODLOŽEN NA JARO
Situace nevídaná se vyvinula kolem stejnojmenného komiksu knihkupectví Krakatit na motivy románu Karla Čapka. Vše je již připraveno k tisku, ovšem objevil se problém kolem autorských práv, která musí odsouhlasit potomci slavného spisovatele. To se povede nejdříve nejspíše až na jaře příštího roku, tudíž na knihu si musíme ještě pár měsíců počkat.


Foto
Foto
KŘEST VELKÉ KNIHY KOMIKSŮ 4 -STRÁŽCI
Bohužel jen nevalného zájmu čtenářů se dočkala autogramiáda Vlastislava Tomana a většiny jeho kreslířských partnerů ze sebrané Velké knihy 4 - Strážci v reprezentační prodejně BB Artu v podvečer úterý 11. listopadu - jen málokdy počet podpisuchtivých fanoušků přesáhl počet podpisujících...
Následný křest - skromný co do účasti, leč s výpravou odpovídající obratu obou vydavatelských domů - se v půl sedmé odehrál v nedaleké kavárně Kaaba. Za asistence bbartovského capa di tutti capi Jiřího Buchala Velkou knihu pokřtil generální ředitel Ringier ČR, a. s., Tomáš Böhm. Vydáním poslední Velké knihy ale spolupráce nakladatelů nekončí: v nedaleké době bychom se měli dočkat výběru z kultovních ábíčkovských "déček" - kartónových slepovánek, souboru "Národní kulturní památka".
KOMIKSOVÍ HRDINOVÉ V KABELOVÉ TV
Především mladším komiksářům, kteří mají přístup ke kabelové televizi, nachystala pravé hody česká pobočka kanálu Fox Kids. Na jejích obrazovkách se mohou setkat s animovanými seriály na motivy klasických komiksů jako Spider-Man, X-Men, Fantastic Four či Iron Man. Více informací o jednotlivých seriálech najdete na stránkách televize v rubrice Hrdina.

FILMOVÝ MARVEL
Marvel Enterprises zveřejnili, že příští rok budou třičtvrtě jejich zisku plynout z následující pětice filmů: Punisher (premiéra 16. dubna), Spider-Man 2 (2. července), Blade: Trinity (12. srpna), Man-Thing (26. srpna) a Fantastic Four (24. prosince). Tím to ale zdaleka nekončí. Marvel se totiž chystá uvést do kin, zatím však bez udání termínů, tyto postavy či filmy: X-Men 3, Hulk 2, Namor, Elektra, Iron Man, Ghost Rider a Deathlok. Pouze televizní projekt bude Blade v podobě animované série pro MTV, kam se naopak nevrátí kreslený seriál Spider-Man.

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: GIPSY 4 - OČI ČERNÉ
Gipsy je opět tady. BB Art vydává již čtvrté album jeho dobrodružství, nazvané přímočaře Oči černé. 64 stran plných akce v podání scénáristy Thierryho Smolderena a především kreslíře Enrica Mariniho nám představuje hlavního geroje, stojícího tváří tvář nové hrozbě - fotbalovým fanouškům. Neveze žádné zbraně, ale jen obyčejný kaviár. Jenže Evropou cloumá fotbalové mistrovství... a pak nějaké ty mafie, nájemní zabijáci a dívky na vozíčku. A co horšího, do hry vstupuje další cikán. V té chvíli je kaviár horší než náklad panzerfaustů...
Dále čtěte: recenze alba Gipsy 3 - Den cara

46. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Tento týden (od 10. do 14. listopadu) jste na Komiks.cz strávili v (doufáme) příjemné společnosti železničáře Aloise Nebela:
Recenze nového českého komiksu Bílý potok
Reportáž ze křtu nového českého komiksu Bílý potok
Rozhovor s tvůrci nového českého komiksu Bílý potok
Rozhovor s vydavatelem nového českého komiksu Bílý potok
Profil kreslíře nového českého komiksu Bílý potok
Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud