Týden ve světě komiksu 17. – 21. 11. 2003

Sdílej
 
V dnešních komiksových novinkách se dozvíte o třetím dílu francouzské fanatsy Donžon, čtrnáctém sešitu o kocouru Garfieldovi, novém komiksu o Bažináč, komiksovém festivalu ve francouzském Angouleme a dalších komiksových zajímavostech.

PRÁVĚ VYŠLO: DONŽON 3 - PRINCEZNA BARBARŮ

Foto
Mot si dal pár měsíců pauzičku a teď se opět s plnou parádou vrací. Před pár dny uvedl na scénu nováčka Oskara Eda a teď pro změnu protřelý kabaret nestvůr jménem Donžon. Třetí díl rozpustilé fantasy francouzského dua Joann Sfar - Lewis Trondheim se jmenuje Princezna barbarů a na internetových stránkách vydavatelství se u této příležitosti objevila i docela zajímavá akcička.

PRÁVĚ VYŠLO: GARFIELD 14
Ten kocour je tady zase!! Naštěstí!! Pobaví, rozesměje, dodá něco životního moudra a optimismu; a stejný je i nový, již čtrnáctý Garfield Jima Davise z Crwe, nazvaný příznačně Garfield široko daleko. Jak ostatně říká vydavatel: Další pokračování rozpustilých dobrodružství štíhlého, sympatického, neustále bdícího a dobře naladěného kocoura, který má rád pondělky a jídlo pro něj není formou drogové závislosti. Ke všem se chová hezky (zejména miluje pavouky a psa Odieho), není vůbec líný, ctí svého pána Jona a...
Recenzi posledního Garfielda, polykajícího pýchu, čtěte ZDE

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: PŘÍBĚHY STATEČNÝCH
Na Rychlé šípy, Svorné Gambusíny, Závod o Měsíc a další velké klubácké knihy volně navazují Příběhy statečných, další publikace z vydavatelství Leprez aneb příběhy, povídky a kreslené seriály ze starých časopisů 1938 - 1946. Jádro, tvořené vybranými povídkami a příběhy Otakara Batličky, doplňují dva komiksy - Rájem i peklem (scénář Baudis dle Batličky, kresba Petráček) a Ztracená loď (scénář i kresba Michal Kocian dle Batličky). Celkem 240 stran.
Vše o klubáckém komiksu čtěte ZDE

TERMÍN ANGOULEME 2004 ZNÁM

Jednou větou aneb telegraficky: další ročník mezinárodního komiksového festivalu ve francouzském Angouleme, největšího v Evropě, se uskuteční - za čestného předsednictví kreslíře Régise Loisela (fantasy epos La quete de l´oiseau du temps) od 22. do 25. ledna 2004.

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: BAŽINÁČ
Co to je ten Bažináč?? Český překlad komiksu Swamp Thing!! Podle firemních webových stránek ho právě dnes vydává BB Art. A co více ke 198 stránkovému dílu scénáristy Alana Moora a kreslíře Shawna McManuse uvádí? Alec Holland je mrtvý. Uhořel. Jeho duše však žije dál. A je zelená. Moore (Watchmeni, Z pekla, Top Ten , Liga výjimečných) převzal jednu z klasických komiksových postav a udělal z ní legendu. Příběhy zeleného monstra se z akčních dobrodružství změnily v atmosférické a ponuré horory, v "Sandmana z bažin". Monstra z dětských kreseb ožívají, po zemi kráčí ďábel, dává lidem rady do života a mrtví kráčí po zemi. Jediné, co stojí proti zlu, je něco, co možná kdysi bylo člověk. Americký jih nikdy nebyl nejdokonalejším místem pro život, teď se však stává dokonalým místem pro smrt.

47. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Přestože byl týden od 17. do 21. listopadu ve znamení státního svátku, přinesli jsme vám sedm následujících článků:
Recenzi knihy Rahan
Profil J. - H. Boexe st., praotce rahanovských příběhů
Recenzi komiksu Oskar Ed 1
Přehled původních českých komiksů uplynulého desetiletí
Rozbor odkazů a inspirací Bílého potoka
Recenzi čtvrtého čísla časopisu Crew2
Start soutěže o VKK Čtyřlístku

DO VÁNOC JEŠTĚ JEDEN ASTERIX
Do letošních Vánoc vydá Egmont z přeci jenom ještě jeden komiks. Bude to v pořadí již 24. díl dobrodružství galského bojovníka Asterixe. Poslední příběh napsaný scénáristou Reném Goscinnym, nazvaný Asterix v Belgii, vypráví o sporu Galů a Belgů ohledně toho, který kmen je statečnější. Nakonec má rozhodnout soutěž a jejím rozhodčím není nikdo menší než samotný Caesar! Vychází 26. listopadu.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud