Týden ve světě komiksu 24. – 28. 11. 2003

Sdílej
 
V dnešních komiksových novinkách se dozvíte o právě vydávané 576 stránkové knize Alana Moorea a Eddieho Cambella Z pekla, čtvrtém dílu vesmírné ságy Meteor, pozadí komiksu Bílý potok a mnoho dalšího.

PRÁVĚ VYCHÁZÍ: Z PEKLA

Foto
S několikatýdenním zpožděním, ale nakonec přece: BB Art vydává 576 stránkovou komiksovou knihu Alana Moorea (scénář) a Eddieho Cambella (kresba) Z pekla. A takhle ji na svém webu popisuje: Troufnete si pohlédnout na viktoriánskou Anglii... očima Jacka Rozparovače? Pro milovníky teorií spiknutí přichází dokonale propracovaná lahůdka kombinující historický román s fikcí a mystikou. Film, který podle komiksu vznikl, jen klouže po zamrzlé hladině tohoto děsivého příběhu. Moore se pustil do rozboru nejzáhadnější série vražd v historii. Hrdinou příběhu je lékař William Gull, zvyklý trávit svůj volný čas trochu zvláštním způsobem, se skalpelem v ruce. Ale co by člověk neudělal pro vlast.

"DOZNÁNÍ" JAROSLAVA RUDIŠE A JAROMÍRA 99
Exkluzivní informace Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 pro Komiks.cz:
Při tvorbě příběhu Alois Nebel: Bílý Potok byly oužity citace, aluze, haluze a narážky z (na) časopisy Železničář, Dráha, Der Eisenbahner, knih Lidé, vlaky, koleje, Dějiny německých železnic, Dějiny polských železnic, Dějiny světových železnic a také knih Bohumila Hrabala, A. S. Lebena a Jaroslava Rudiše, nahrávek skupin Priessnitz, Plastic People, U-Bahn, Cziarny Swiet a Karla Kryla, komiksu XIII., Čtyřlístek, Všechny slzy pekla, Torso a Sin City, filmu Ostře sledované vlaky, Psycho, Kraj divokých sviní, Žiletky, Smrt v sedle, ale také několika dalších děl i dílek.
Pokud nevíte, která bije, čtěte více ZDE
Foto
PRÁVĚ VYŠLO: METEOR 4- ZNAMENÍ DÉMONA
BB Art vydává čtvrtý díl vesmírné ságy Meteor scénáristy Jeana-Davida Morvana a kreslíře Philippe Bucheta.. Album nazvané Znamení démona začíná v okamžiku, kdy se obrovský vesmírný konvoj blíží k planetě Hurumar. Už na ní zmizelo pět průzkumníků a teď je řada na Nävis. Přistane a ihned se ocitne přímo uprostřed krvavé války, ve které se všechny rasy planety snaží společně potlačit masivní vzpouru otroků -a hned na to v podzemních kobkách. Mise rozhodně nejde tak jak má - a to do hry ještě vstupuje tajemný zrádce, který nechce, aby se Nävis dozvěděla pravdu. Je jedno, kdo jsou v téhle válce ti dobří a kdo ti zlí - zabít Nävis chtějí všichni.

KOMIKSOVÁ VÝSTAVA V BÍLÉM DOMĚ
12. prosince bude vernisáží zahájena výstava o českém komiksu pro děti a mládež. Návštěvníci se mohou těšit na zhruba 30 originálů a reprodukcí (ve velikosti originálů) od Lady a Sekory až po Saudka a Kobíka. K dispozici bude též prodejný katalog. Místem konání rozhodně zajímavé akce je tzv. Bílý dům (úřadovna U Meteoru) v Zenklově ulici v Praze 8 (stanice tramvají 10, 24 a 25 - Stejskalova). Pro veřejnost bude otevřena od 15. prosince.

48. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
V týdnu od 24. do 28. listopadu jsme zveřejnili těchto pět článků:
Recenzi knihy Spider-Man: Návrat
Recenzi Slavných příběhů Čtyřlístku 1971 - 1974
Recenzi alba XIII 9 - Pour Maria
Petr Včelka hovoří a zrodu (a nezrodu) komiksu
Polemiku o překladech jmen komiksových hrdinů

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud