Týden ve světě komiksu 8. - 12. 12. 2003

Sdílej
 
V dnešních komiksových novinkách se dozvíte o zastavení projektu třetího filmu o Asterixovi, kompletní komiksové předvánoční nabídce, vydání Komiksové historie světa, novém čísle časopisu Crew2 a řadě dalších zajímavostí.

FILMOVÝ ASTERIX 3: STOP!!!
Zkrátka a jednoduše: nový filmový Asterix nebude. Důvodem je kategorické odmítnutí samotného Alberta Uderza z důvodu přílišného oddálení dvojky (Asterix a Kleopatra) od původního komiksu, takže projekt s názvem Asterix v Hispánii už producent Claude Berri (se zkušenostmi z obou předcházejících dílů) zastavil. Zajímavé je, že většina odborné kritiky i diváků dvojce nadšeně tleskala.

Foto
PRÁVĚ VYCHÁZÍ: KOMIKSOVÁ HISTORIE SVĚTA 1
Posledním letošním titulem BB Artu je dnes vydaný první díl Komiksové historie světa. Obsahuje úvodních sedm kapitol celého kompletu, které popisují dějiny světa od Velkého třesku po Alexandra Velikého. Autorem scénáře i kresby je Larry Gonick, přeložil Tomáš Jeník, 350 stran.
PŘEDVÁNOČNÍ SHRNUTÍ
Před Vánoci se nám vydavatelé činí, proto v kostce shrňme vše, co v poslední době vydali a ještě vydají.
BB Art na světě jsou už booky Bažináč a Z pekla, stejně jako alba Gipsy 4 – Oči černé, Strygy 4 – Zkušenost, Meteor 4 - Znamení démona a Alpha 4 – Seznam. 10. prosince má vyjít první díl Komiksové historie světa, Jimmy Corrigan až příští rok.
Comicscentrum : vydalo Sin City 6 - Chlast, děvky a bouchačky, na 10. prosince připravuje Vampirellu.
Crew buďto sama nebo ve spolupráci s Netopejrem : stojí za Sandmanem 2 a také Garfieldem 14 (chystají se další díly), finišuje dokončení titulů Crew2 č. 5 a Comicsové legendy 7 - Wolverine II
Egmont : slibuje ještě jednoho Asterixe (Asterix v Belgii).
MATfilm: má na kontě páté číslo fanzinu Sorrel.
Mot : vyprodukoval prvního Oskara Eda, třetího Donžona a pod stromeček nadělí čtvrtou Padoucnici.
Foto
PRÁVĚ VYCHÁZÍ: CREW2 Č. 5
Crew2 nám ztloustla. Jak nadšeně hlásí už její obálka, páté číslo, které právě vydává stejnojmenné vydavatelství, má i s obálkou 102 stran. Hlavní zásluhu na tom má crossover Lobo versus Hitman: Ten vyklobanej parchant (40 stran); zdatně mu sekundují Batmanovy vražedné Drobné přestupky, klasicky dobrý a vtipný Red Meat, mrazivý Úklid v domě, Mooreova velmi atypicky vyprávěná hříčka Jak to v životě chodí a absolutně novinková Legie nepromokavých od ex-Jugoslávce Paheka. Vše doplněno pořádnou porcí publicistiky, anketou a několika zajímavostmi. Cena zůstává nezměněna, tedy 99 Kč.
Recenzujeme: jedničku, dvojku , trojku, čtyřku .




Foto
PRÁVĚ VYCHÁZÍ: CL7 - WOLVERINE 2
Druhou knihu Wolverinových dobrodružství vydávají Crew a Netopejr jako již sedmé Comicsové legendy. A jak vydavatelé říkají: Wolverine se vrací - a jako obvykle s plnou parádou. Tentokrát proti němu budou stát nejen stíny minulosti a komanda upírů, ale i vražedný Sabretooth. V nových příbězích najdete magické artefakty, prastaré démony, intriky, automobilové honičky, letecké souboje, soudní proces a člověka, který si myslí, že je Indiana Jones. A samozřejmě taky spoustu bitek a dvě velké osobnosti comicsového světa. Scenáristu Peter Davida a kreslíře Billa Sienkiewicze.
Dále čtěte recenzi CL 7 - Wolverine 1

50. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Minulý týden (tedy od 8. do 12. prosince) jsme do vás napálili těchto pět článků:
Rozhovor s šéfredaktorem Čtyřlístku
Recenzi alba Princ noci 1 - Lovec
Spiegelman žije Ve stínu nevěží
Recenzi alba Golden City 4 - Goldy
Recenzi alba XIII 10 - El Cascador


Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud