Týden ve světě komiksu 8. 3. – 12. 3. 2004

Sdílej
 
Dnes si v pravidelném komiksovém zpravodajství přečtete o projektu Monstrkabaret, edičním plánu vydavatelství Mot, šestém čísle fanzinu Bedeman, novém příběhu pračlověka Rahana a řadě dalších zajímavostech.

NOVINKY Z MONSTRKABARETU
Na internetových stránkách projektu Monstrkabaret Freda Brunolda www.tichysyndikat.cz se objevila nová pokračování jednotlivých příběhů. Při této příležitosti ještě jedna zpráva z vydavatelství Tichý syndikát, upřesňující termín vydání a obsah knihy: má se tak stát na přelomu května a června. Kniha Sloni v Marienbadu bude obsahovat příběh Damiana Chobota (ukázka z něj byla otištěna v Revolver Revue 54), adaptaci povídky Arthura Schnitzlera Ich a krátké stripy. V přípravě už je i druhý svazek.

UPŘESNĚNÍ MOTOPLÁNŮ
Podle nejnovějších informací, zveřejněných na oficiálních stránkách www.motkomiks.cz vydavatelství Mot, vypadá plán na tento rok následovně:
Březen: Padoucnice 4
Duben/květen: Oskar Ed 2 (opět česká i slovenská verze) a dotisk Pixyho
Květen/červen: Aargh č. 5
Červen/červenec: Inseminátor
Říjen/listopad: Světla Amalu 3 (Pitvorná vesnice), 4 (Žrak) a 5 (Popel)
Odložené tituly (datum vydání nejasné): Pot č. 4, Kraj přízraků

VÝHERNÍ AKCE S BEDEMANEM
Každý, kdo si během března koupí v našem komikshopu páté číslo časopisu Bedeman, dostane od nás malý dárek (pochopitelně to bude nějaký komiksový titul) a navíc ho zařadíme do slosování, jehož tři výherci obdrží všechny zbývající letošní Bedemany (č. 6 - 8) zdarma!

SORREL Č. 6 NA OBZORU
Blesková zpráva od vydavatele fanzinu Sorrel Dana Černého. Hlavním tématem šestého čísla bude reklama, v prodeji se objeví na přelomu května a června a svými výtvory do něj přispěli mimo jiné Michal Opitz, Michal Kroutil, Roman Veseta, Marek Rubec a samozřejmě i šéfredaktorská dvojice Binko - Černý. Rozsah (52 stran) ani formát (černobílá A5) se nemění.
Recenzi Sorrelu č. 5 čtěte ZDE

11. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
V týdnu od 8. do 12. března přinesl Komiks.cz následující články:
Recenzi časopisu Crew2 č. 6
Recenzi časopisu Crew č. 15
Recenzi alba Meteor 4 - Znamení démona
Recenzi souboru Daredevil 7 - Hardcore
Čtvrtý díl publicistiky Glosy filmové

Foto
RAHAN VE FRANCOUZSKÝCH VĚSTONICÍCH
Do samotného srdce Burgundska, malé vesničky Solutré, zasadil scénárista Jean-Francois Lécureux další pokračování příběhů pračlověka Rahana , které vyjde brzy - už v červnu! Ve své scénáristické prvotině s příznačným názvem Tajemství Solutré, která se vůbec poprvé neopírá o ideový náznak z dílny zesnulého otce Rogera, se pokusí autor odhalit příčiny souvislého osídlení enklávy od paleolitu s vrcholem v Magdalénienu. Jak naznačuje obálka, Rahanovi možná k objevu pomohl nucený seskok do propasti. Byl k tomu ostatně předurčen - zatímco Kromaňonci skákali do hloubky v průměru jenom kolem 50 metrů, Rahan zvládal až třikrát tolik.
Lécureux mladší se každopádně konečně vešel do otcových bot, a zároveň dokazuje, že je dobrý také v marketingu - v antropologickém muzeu v Solutré již několik měsíců probíhá výstava kreseb André Chéreta, takže komiks bude pomyslnou třešní na pí-árovém dortu.
O Rahanovi v češtině čtěte více ZDE

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud