Týden ve světě komiksu 29. 3. – 2. 4. 2004

Sdílej
 
Dnešní komiksové zpravodajství přináší informace o sedmém čísle Crwe2, Straczynského Krajině půlnočních stínů, novém dílu dobrodružství kovboje Cottona nebo například dvanáctistránkovém minisborníku s pracemi osmera českých kreslířů nazvaném O (ne)mrtvých jen dobře.

VYDÁNÍ KRAJINY PŮLNOČNÍCH STÍNŮ SE ZMĚNOU
Nikoliv ve dvou odlišných termínech (duben a květen), jak původně plánovalo, nýbrž současně - tedy v květnu - vydá Comicscentrum obě verze Straczynského Krajiny půlnočních stínů (Midnight Nation): souborný hardback i třídílnou brožovanou minisérii.

Foto
CREW2 Č. 7 NA OBZORU
Sedmé číslo magazínu Crew2 je momentálně v tisku, což znamená, že v prodeji se objeví někdy v polovině dubna.
Recenzi šestky čtěte ZDE

COTTON KID 6 - COYOTE NOIR
Přestože společnost Vents d´ouest musela čelit obvinění z plagiátorství Lucky Luka, vydává nový díl dobrodružství kovboje Cottona scénáristy Jeana Léturgieho a kreslíře Pearceho (kdysi se jeden díl objevil i u nás). Trevor Beauregard z agentury Pinkerton se vrací, ovšem ani tentokráte se mu nedaří zbavit se Cottona a musí s ním spolupracovat. Jejich mise? Zastavit Černého kojota, tajemného banditu, který se pravidelně zmocňuje zisků z dolů Wolfganga Abomideuse. Trevor si myslí, že půjde o rutinní případ, ale všechno se samozřejmě dost zamotá...
KOMIKS V MOBILU
Korejská společnost E3Net ze Soulu již několik měsíců nabízí denní zasílání komiksů do mobilu. Nabídka je široká, je možné si vybrat romantiku, akci nebo erotiku při měsíčním předplatné za jedno Euro. Služba je ojedinělá v celosvětovém měřítku, ovšem na závěr se sluší podotknout, že komiksový trh v Koreji je dvakrát větší než např. ve Francii.

Foto
FANTOMAUSOVA ZAHRÁDKA
V galerii Millennium (Tržiště 5/370, Praha 1) začíná úterní vernisáží (6. dubna 2004) výstava prací Karla Jerieho a Lukáše Miffeka Fantomausova zahrádka. Akce potrvá až do 2. května.

O (NE)MRTVÝCH JEN DOBRÉ
Stejnojmenný dvanáctistránkový minisborník s pracemi osmera českých kreslířů z letošního comiCZconu obsahuje dubnové číslo fantasy magazínu Pevnost. Zároveň s tímto vydáním přetiskujeme doprovodný článek Ďura Červenáka o nemrtvých v comicsu...

14. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
V týdnu od 29. března do 2. dubna přinesl Komiks.cz těchto pět článků:
Recenzi Kazatele
Souhrn Nemrtví superhrdinové
Druhou část recenzního profilu řady Ilustrované sešity
Úvahu O (ne)půjčování komiksu
První díl publicistiky Výchova scénáristů v Čechách

OSLAVA NA COMIX.SPACEPORTU
Počet autorských stripů na originálním webu http://comix.spaceport.cz dosáhl 1. dubna 2004 čísla 700 - o úctyhodnou bilanci se postaralo 63 tvůrců (mezi něž se samozřejmě kdykoli můžete zařadit i vy) a jedná se tak o patrně největší sbírku autorských stripů na českém internetu.
V pondělí 12. dubna má dle informací redakce na stránkách dojít k jakési podivné proměně - zájemci o osobní účast na experimentu jakož i přihlížející jsou tímto srdečně zváni ke svým webovým prohlížečům.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud