Týden ve světě komiksu 5. 4. - 9. 4. 2004

Sdílej
 
Povelikonoční komiksové novinky vám přinášejí první, zatím nekolorovanou stránku nového příběhu pravěkého lovce Rahana, informace o třetím dílu Trollích válek, anonci na chystané druhé pokračování železničářské epopeje Alois Nebel a další zajímavosti ze světa komiksu.

PRVNÍ STRANA OD RAHANA

Foto
Zatím nekolorovaná první stránka nového příběhu pravěkého lovce Rahana Tajemství Solutré umožňuje zavzpomínat na časy, kdy fanoušci Pifa www.komiks.cz/clanek.php?id=232 své hrdiny jinak než v černobílé neznali. Než manželka kreslíře André Chéreta Chantal vyvede Rahana v barvách, připomeneme alespoň zápletku. Rahan pátrá po ztracené dívce Oukaou, dceři Naouny, a neváhá si k tomu osedlat i mamuta, na nějž mluví úplně stejně, jako kdysi pravěký kolega Naoh. Tenhle se jmenuje Kantor a potvrzuje podezření, že franko- i anglofonní tvůrci v pátrání po netradičních jménech nejednou sáhnou ke slovanským kořenům. Anebo je podobnost pračlověčího označení šavlozubého tygra "Goraka" s českým Horák čistě náhodná?
Rahan česky: recenzi čtěte ZDE
DALŠÍ STANICE HLAVNÍ NÁDRAŽÍ
Právě včera dokončilo vydavatelství Labyrint práce na druhém pokračování železničářské epopeje Alois Nebel. Kniha Hlavní nádraží se tak v prodeji objeví podle plánu na přelomu dubna a května.
O prvním díle Bílý potok více ZDE

Foto
PRÁVĚ VYCHÁZÍ: TROLLÍ VÁLKY 3 - ČAS LÉTAJÍCÍCH PETAURŮ
Podle informací internetových stránek
BB Artu spatřil dnes světlo komiksového světa třetí díl francouzské sranda-fantasy Trollí války scénáristy Scotche Arlestona a kreslíře Mouriera. V albu česky přeloženém příznačně Čas létajících petaurů (autorem Richard Podaný) troll Tetraam a jeho adoptovaná dcera Waha pokračují ve své cestě. V sázce je celý osud jejich rodu... a právo jíst lidi, kdykoliv si zamanou. Teď míří k sopce na konci světa, což je problém, protože svět je kulatý a tudíž žádný konec nemá. Ale trollové se nevzdávají - ani když začnou lítat petauři (těm to při jejich brontosauří těžkopádnosti obyčejně moc nejde, ale když začne kolísat přitažlivost, lítá kdeco).
Dále čtěte: recenze Skalpu plešatce



Foto
SHOOTY PRO ŽENY
Slovenský kreslíř a grafik Martin Šutovec alias Shooty, mj. (spolu)autor Dr. Pundora a Rodinného šťastia z Aargh!u č. 4, opět prorazil na český trh. Jeho strip Jana, který na Slovensku vychází v časopise Nový Čas pre ženy, otiskuje pod názvem Elvíra podobné české periodikum - nový Blesk pro ženy. Shootyho už dobře znají i české děti, které čtou Mateřídoušku, kam kreslí komiks Berta.

NOVÝ HELLBOY 5. 5.
Novinkový titul z vydavatelství Comicscentrum Hellboy: Spoutaná rakev se v distribuci objeví 5. května.
Více o Hellboyovi: Sémě zkázy - Conqueror Worm - Hellboy junior - Probuzení ďábla - Hellboy on-line .

15. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
V týdnu od 5. do 9. dubna vám přinesl Komiks.cz těchto pět článků:

Recenzi prvního čísla fanzinu Zkrat
Recenzi alba Poklad na stříbrném jezeře
Třetí část recenzního profilu řady Ilustrované sešity
Recenzi booku Batman: Thrillkiller
Druhý díl publicistiky Výchova scénáristů v Čechách

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud