Týden ve světě komiksu 19. 4. - 23. 4. 2004

Sdílej
 
Dnes si přečtete o prvním českém souboru příběhů slavného tajného agenta Rogera Krowiaka, přípravách komiksu podle kultovního filmu Army Of Darkness, druhé letošní Crwi a mnoho dalších zajímavých informací ze světa komiksu.

KROWIAK JE TU!

Foto
Slavný tajný agent Roger Krowiak po náročné přípravě konečně vyrazil na svou českou misi. Stylově vyvedený soubor jeho příhod (s krvavou, prostřílenou obálkou) můžete od pátku 16. dubna díky vydavatelství Petrov hledat na knihkupeckých pultech. Náklad není vysoký, takže kdo zaváhá...
Dnes večer se také v pražském klubu NOD.Roxy uskutečnilo první ze "čtvera životu nebezpečných setkání s Rogerem Krowiakem". O originálním křtu knihy, doprovozeném setkáním s tvůrci, překladateli a editory, autorským čtením, autogramiádou a soutěží si můžete přečíst v reportáži . Anebo se přesvědčit na vlastní kůži, jelikož další tři setkání jsou na programu ještě v Brně (úterý 20. 4. od 19.30 hodin, Divadlo v 7 a půl, Kabinet múz, Sukova 4/6), Bratislavě (středa 21. 4. od 18.00 hodin, České centrum, Hviezdoslavovo nám. 8) a Ostravě (čtvrtek 22. 4. od 18.00 hodin, Klub Atlantik, Čs. Legií 7).
Že jsou příhody tohoto vlastního bratra Jamese Bonda, všemi mastmi mazaného špiona se zvláštním posláním, pro komiks jak dělané, dokládá naše exkluzivní ukázka s českým letteringem. Co dodat. Snad jen citovat: "Nelze nevidět, nelze neslyšet, nelze nepoznat. He is coming."

PRÁVĚ VYŠLO: CREW2 Č. 7
Druhá letošní Crew, celkové sedmá v pořadí, je mezi námi. Na 84 stranách nabízí dokončení crossoveru X-Men vs. WildC.A.T.S., Batmanův Chorobopis (v kresbě zázračného Axela Rosse) nebo třeba Sandmana v podání erotomana Milo Manary.
Recenzi šestky čtěte ZDE

NOVINKY Z MOTU - PIXY RELOADED, AKCE S DONŽONEM A PLNÉ RUCE PRÁCE
Web nakladatelství Mot hlásí, že slibovaný reprint Pixyho je již v tisku a měl by být k mání koncem dubna. Zajímavostí je, že překlad byl na několika místech opraven, a tak jde vlastně o druhé vydání. Obálka tentokrát nebude mít dvě verze, ale pouze jednu (červenou).
Mot také vyhlásil donžonovskou akci pro ty, kdo si na jejich webu ve středu 21. 4. (svátek má Alexandra!!) něco objednají: dostanou jeden Donžon 1 zdarma!
Jinak Moťáci pracují na přípravě výstavy "Komiks, obraz, animace" na letošní Anifest , na Oskaru Edovi 2 a Inseminátorovi.

Foto
"ARMY OF DARKNESS" V KOMIKSOVÉ PODOBĚ
Devil´s Due Publishing nedávno oznámili, že se spolu s Dynamite Entertainment chystají vydávat nový komiks, zpracovaný podle kultovního filmu Army Of Darkness. Scénář ke komiksu pochází od Andyho Hartnella (Danger Girl) a kresba od Nicka Bradshawa. Na tvorbě obálek se podíleli Marc Silvestri, J. Scot Campbell, Ben Templesmith a další. Komiks začne vycházet v červenci.
Spolupráce zkušenějších Devil´s Due Publishing a Dynamite Entertainment tím ale nekončí. Společně koncem tohoto roku ještě plánují vydat Endles od legendárních tvůrců Johna Byrnea a Jima Starlina. Obě firmy si spolupráci pochvalují a o společných projektech hovoří sebevědomě a s nadšením.

ZFILMUJE SPIELBERG TINTINA V ROCE 2006?
Slavný režisér Jurského parku, Indiana Jonese či E. T. Mimozemšťana získal práva na zfilmování komiksu přímo od Hergého ještě před jeho smrtí v roce 1983. V současné době znova začal vážně uvažovat o natočení tří filmů podle dvojic alb Secret de la Licorne a Trésor de Rackham le Rouge, Sept Boules de Cristal a Temple du Soleil a konečně Lotus bleu a Tintin au Tibet. V přípravě jsou už údajně scénáře, natáčení by mohlo začít na konci tohoto roku a v kinech by se měl snímek objevit v roce 2006. Snad se filmy dočkají většího úspěchu, než slabý pařížský muzikál, zrušený pro nezájem v říjnu 2003.

16. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
V týdnu od 19. do 23. dubna jsme se na Komiks.cz uvedli:
Recenzi Jimmyho Corrigana www.komiks.cz/clanek.php?id=729
Reportáž ze křtu Rogera Krowiaka
Poslední část recenzního profilu řady Ilustrované sešity
Dubnový filmový přehled
Čtvrtý díl publicistiky Výchova scénáristů v Čechách


Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud