Týden ve světě komiksu 26. 4. – 30. 4. 2004

Sdílej
 
V článku se dozvíte o výstavě Komiks, obraz, animace, která proběhne v Zámecké galerii ve Třeboni a svá díla na ní vystaví napříkald Max Andresson, Nicolas de Crécy nebo Thomas Ott. Dále si můžete přečíst o křtu nového Hellboye, výstavě Polský komiks dnes v pražské Novoměstské radnici, filmu Enkiho Bilala Immortel nebo českém zastoupení na 22. ročníku mezinárodního komiksového salonu v Barceloně.

VÝSTAVA "KOMIKS, OBRAZ, ANIMACE"
Nakladatelství Mot a Mezinárodní festival animovaných filmů AniFest pořádají výstavu Komiks, obraz, animace, která proběhne v Zámecké galerii ve Třeboni ve dnech 3. - 9. května. Svá díla představí Max Andresson (Pixy), Thomas Ott (Exit), Nicolas de Crécy (Pan Ovocňák), Joann Sfar (Donžon), Karel Jerie, Jiří Grus či Branko Jelinek (Oskar Ed ).

Foto
KŘEST NOVÉHO HELLBOYE
Autorské čtení komiksu Hellboy: Spoutaná rakev (předčítat a také hovořit o překladech bude Jan Kantůrek) a beseda s vydavatelem (Comicscentrum www.comicscentrum.cz) se uskuteční 5. května od 18.00 hodin v Domě knihy Kanzelsberger (Václavské náměstí 4, Praha 1).

ČESKÁ SPOJKA NA ŠPANĚLSKÉM FESTIVALU
Od 6. do 9. května proběhne v Barceloně další, již 22. ročník mezinárodního komiksového salonu, který patří k největším ve Španělsku. Mezi osmnácti oficiálními hosty najdeme jména jako Simon Bisley, Charles Burns, Nicolas de Crécy, Peter Milligan, Muňoz - Sampayo, Mark Waid a Tomáš Prokůpek (kdo nevěří, ať běží sem), který bude na festivalu doprovázet výpravu ze slovinského časopisu Stripburger.

POLSKÝ KOMIKS DNES
Polský Institut v Praze, Ministerstvo kultury České republiky a BWA Wrocław pořádají výstavu Polský komiks dnes, která bude k vidění v pražské Galerii Novoměstské radnice na Karlově náměstí 23. Vernisáž se uskuteční v pondělí 10. května v 17.00, přehlídka bude přístupná denně kromě pondělí od 10.00 do 18.00 a potrvá do 13. června 2004. Na výstavě jsou prezentována především díla polských autorů soustředěných kolem časopisu Produkt a kolem nakladatelství Kultura Gniewu a Mandragora. Vedle toho budou představeny sólové projekty jako cyklus Rewolucje z dílny Mateusze Skutnika nebo komiksový booklet Michała Arkusińského k albu Gang Gangrena czyli Jazz w Wolnych Chwilach. Cílem tvůrců výstavy bylo vytvořit multimediální expozici, která by u každého vystaveného díla vypíchnula jeho originální prvky.

Foto
BILALŮV FILM IMMORTEL - PREMIÉRA
24. března měl ve Francii premiéru toužebně očekávaný film Enkiho Bilala s plným názvem Immortel, Ad Vitam, dějově úzce vycházející z legendární trilogie Nikopol. První hodnocení mluví o snímku velmi pozitivně, všímají si především originálního filmového zpracování a použití moderních počítačových technologií.

17. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
V týdnu od 26. do 30. dubna jsme na Komiks.cz uvedli:

Recenzi Thorgala 8 - Alinoë

Recenzi Crwe2 č. 7

Recenzi filmu Vyvolený

Pojednání na téma "autorské kopírování"

Pátý díl publicistiky Výchova scénáristů v Čechách

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud