Týden ve světě komiksu 3. 5. – 7. 5. 2004

Sdílej
 
Dnes se dočtete o druhém čísle fanzinu Zkrat, které by se mohlo objevit již za měsíc, křtu bového Hellboye s názvem Spoutaná rakev, druhém dílu komiksu Alois Nebel a pokračování úspěšné Ligy výjimečných, které právě vychází.

ZKRAT Č. 2 PŘED CESTOU DO TISKÁRNY
Dle informací na internetových stránkách fanzinu Zkrat jsou již veškeré podklady (Matěj Němeček, Tomáš Prokůpek, Karel Zeman, Andraste, Petr Včelka a další) pro druhé číslo pohromadě, takže přibližně za měsíc by mohlo být venku z tiskárny.
Recenzi prvního čísla čtěte ZDE

Foto
CC KŘTILO SPOUTANOU RAKEV
I když plakáty u vstupu do pražského Domu knihy Kanzelsberger zvaly na autorské čtení, jednalo se samozřejmě dnešní podvečer (od 18.00 hodin) o upgradovanou formou křtu nového Hellboye. Vydavatelství Comicscentrum akci (situovanou do jedné téměř zapomenuté části knihkupectví, s čímž možná měl souvislost nízký počet diváků) pojalo chvályhodně reprezentativně (o čemž svědčil i naplno vytížený kameraman) a využilo ji pochopitelně také pro nastínění svých dalších plánů. Jako hlavní menu se ovšem podával nový Hellboy: Spoutaná rakev, z nějž za podpory projekce na plátně předčítal (mnohohlasně a velmi zábavně) překladatel Jan Kantůrek.
TINTIN V AMERICE POSUNUT NA ČERVEN
Další odklad v Česku zaznamenává dobrodruh a novinář Tintin: jeho návrat a la Albatros se posouvá až na červen, což ale také zároveň znamená, že první letní měsíc vyjdou hned dvě alba. Původně již na březen avizovaný Tintin v Americe a rovněž i Faraonovy doutníky.



Foto
PRÁVĚ VYŠLO: HLAVNÍ NÁDRAŽÍ
Alois Nebel se vrací. Tlustší (130 stran), promakanější, depresivnější. Ale stále v podání scénáristy Jaroslava Rudiše, kreslíře Jaromíra 99 a vydavatelství Labyrint. Druhý díl černobílého komiksu pro dospělé, nazvaný tentokráte Hlavní nádraží, se právě rozjíždí na cestu do knihkupectví...
ZDE najdete recenzi prvního dílu Bílý potok .
Již zítra startujeme soutěž o jeden výtisk knihy Hlavní nádraží.

18. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Především ve znamení knižního veletrhu byl na Komiks.cz týden od 3. do 7. května:
Komiksová pozvánka na knižní veletrh Svět knihy Praha 2004
Reportáž z knižního veletrhu Svět knihy Praha 2004
První část miniseriálu o odívání superhrdinů
Hledání styčných bodů mezi komiksem a animovaným filmem
Soutěž o knihu Hlavní nádraží
Šestý díl publicistiky Výchova scénáristů v Čechách

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: LIGA VÝJIMEČNÝCH 2
BB Art www.bbart.cz vydává pokračování úspěšné Ligy výjimečných (první díl byl na comiCZconu 2003 vyhlášen druhou nejlepší publikací roku) Autorem scénáře je Alan Moore, kresby Kevin O´Neill a českého překladu Viktor Janiš. A co o 224 stran dlouhém ději říká vydavatel? Na Zemi zaútočili Marťani! Obří talíře na dlouhých nohách šíří smrt všude, kam se dostanou. Jedinou nadějí světa je skupina dobrodruhů, slavná Liga výjimečných. Ovšem problém je v tom, že tentokrát není Liga v boji jednotná. V týmu je zrádce, který se rozhodl, že s mimozemšťany mu bude líp. Boj bude tvrdý a osud Země nejistý. Jediný, kdo může bitvu zvrátit v prospěch lidstva, je jistý tajemný dr. Moreau, který provádí hluboko v lesích své vysoce vědecké pokusy.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud