Týden ve světě komiksu 10. 5. – 14. 5. 2004

Sdílej
 
Dnes se dozvíte o uvedení do provozu nové domény www.komikshop.cz, vydání literárního přepisu Macourkova a Vorlíčkova slavného filmu Kdo chce zabít Jessii?, chystané komiksové podobě úspěšného seriálu 24 hodin nebo Literárních campech, kde si budete moci zahrát svou oblíbenou komiksovou postavu v RPG hře.

WWW.KOMIKSHOP.CZ STARTUJE
Je nám potěšením oznámit nejširší komiksové veřejnosti, že 22. května 2004 byla uvedena do provozu doména www.komikshop.cz. V současné době jen návštěvníka automaticky přesměrovává na stávající adresu komiksového obchodu, ovšem časem se celý obchod přesune právě sem. Je to další z kroků, kterým se obchodu snažíme vtisknout novou, modernější a především zákaznicky příjemnější tvář. Věříme, že tak výrazně přispějeme k vašemu spokojenému nakupování.
Takže nezapomeňte, příště již na www.komikshop.cz!!

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: KDO CHCE ZABÍT JESSII?
Na pultech knihkupectví se díky nakladatelství Albatros v těchto dnech objevil literární přepis Macourkova a Vorlíčkova slavného filmu Kdo chce zabít Jessii? Z pohledu příznivce komiksu však kniha dopadla prakticky nejhorším možným způsobem - vydavatel si dal minimální práci s dohledáním titulkových a dalších kreseb Káji Saudka, obrazová příloha je velmi chudá a publikované obrázky jsou navíc neostré a místy s viditelným pixelovým rastrem.
VAN HAMME: NOVÁ SÉRIE!!!
Jean Van Hamme jako Hašek? Ještě nedávno se slavný scénárista holedbal s tím, že s psaním komiksů končí a hle, už tu máme oficiální informaci vydavatelství Dupuis, že Belgičan připravuje novou sérii s názvem Lady S. Kresba příběhu o bouřlivých dobrodružstvích jisté mladé dámy, kterou osud smýká po smrti rodičů během posledních dnů přestavby, ovšem která zdaleka není tím, za koho se vydává, byla svěřena Philippe Aymondovi (Apocalypse Mania). Připomeňme, že i přes vyhlášený pohov Van Hamme pilně pracuje také na sériích Blake & Mortimer, Thorgal, XIII a Largo Winch.
Foto
MLADÁ GENERACE ÚTOČÍ
Na titulních stranách comicsových knih a sešitů se začínají stále častěji objevovat také jména potomků slavných otců. Pro Leah Mooreovou (dceru Alana Moorea) není spolupráce na scénáři i výtvarné stránce Tom Strong Book Three zdaleka první zkušeností s tvorbou comicsů, zato patnáctiletý syn Jepha Loeba (Batman: The Long Halloween, Daredevil: Yellow) Sam autorskou dráhu svým šestistránkovým příběhem o upírovi, který zatouží pohledět na slunce, teprve začíná. Povídka vyjde v pátém čísle Tales of the Vampires, o kresbu se postaral častý spolupracovník Jepha Loeba Tim Sale. Devítiletá dcera Mikea Mignoly Katie se na humorné hříčce The Magician and the Snake podílela patrně pouze několika nápady, i přesto se ale může spolu se svým tatínkem radovat z loňské Will Eisner Award.
RPG S COMICSEM
Koho zaujala možnost zúčastnit se Literárních campů pořádaných Mensou ČR (více zde) a zajímají ho i RPG (hry na hrdiny), pro toho je následující informace. Na Literárních campech bude možnost zahrát si svého oblíbeného comicsového hrdinu takříkajíc "in natura". Pro RPG hraní bude dostupná Vrána, svět Darkness/Witchblade/Tomb Raider a X-Meni (včetně Wolverina, přirozeně). Víc informací na tomto majlu cepelak@centrum.cz. Při přihlášení do 20. června jsou, dle pořadatele, volná místa jistá.
Foto
24 HODIN V KOMIKSU
Novinka v edičním plánu Comicscentra: v srpnu, tedy pouhý měsíc po vydání v Americe, by se měla objevit komiksová podoba úspěšného nováckého seriálu 24 hodin. Díl, předcházející televiznímu ději, napsali Mark Haynes a J. C. Vaughn a nakreslil Renato Guedes.





20. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Přehled pěti článků, které na Komiks.cz vyšly v týdnu od 17. do 21. května:
Recenze série Dexter London
Profil kreslířky Anny Dvořáčkové
Dokončení miniseriálu o odívání superhrdinů
Reportáž z komiksového salonu v Barceloně
Osmý díl publicistiky Výchova scénáristů v Čechách
Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud