Týden ve světě komiksu 14. – 18. 6. 2004

Sdílej
 
Dnešní komiksové zpravodajství vám přináší informace o přípravách pátého čísla komiksové revue Aargh, belgických komiksových známkách nebo kreslených životopisech světových diktátorů, které vznikají ve spolupráci Milana Krumla, Štěpána Mareše a Comicscentra.

KDE AARGH Č. 5 MŮJ?
Rok od vydání poslední komiksové revue Aargh (č. 4) uplynul jako voda, takže je opravdu načase ptát se, jak to vypadá s novým číslem. Přípravy na něm finišují, ovšem poněkud se posouvají vzhledem k usilovné práci "kreslícího šéfredaktora" Tomáše Kučerovského na Vzletech a pádech. S čerstvým Aarghem se proto pravděpodobně setkáme nejspíš někdy v průběhu letních prázdnin.

Foto
TŘINÁCTKOVA ZNÁMKA
"Belgické komiksové centrum" a společnost "Známky, pošty & filatelie" vydali u příležitosti emise známky s motivem série XIII 3750 číslovaných kusů speciálního alba Traquenards et Sentiments. Jeho děj je situován někam mezi Opération MonteCristo (č. 16) a chystané L´or de Maximilien (č. 17). Napsal samozřejmě Jean Van Hamme a nakreslil William Vance a kromě vlastního komiksu obsahuje i Vanceho portfolio, bonus, nevydané kresby a pochopitelně i vloženou výše zmiňovanou známku.

ZLOČINNÉ VŮDCE...
...a jejich zcomicsované životopisy můžete najít v rámci literární sekce zpravodajského webu iDNES. Životopisy Saddáma Husajna, Usámy bin Ládina a Muammara Kaddáfího bublinami občerstvily tři sobotní vydání MF Dnes, počínaje 15. květnem. Projekt ve stále se utužující spolupráci publicisty Milana Krumla, Štěpána Mareše a Comicscentra (které nově koloruje i Zeleného Raoula v Reflexu, a pro nějž Kruml kompletuje knihu o historii comicsu) tak navazuje například na překlady Velkých knih (The Big Book of..., DC Comics) z Lidových novin (1998-9), které zprostředkovala ještě soudržná Crew.

Foto
SECRET SKULL OD STEVA NILESE JIŽ V SRPNU
V současnosti je Steve Niles (30 dní dlouhá noc) velmi vytížený psaním scénářů jak pro komiksové tak i pro filmové projekty. Jeho zatím poslední komiksová série s názvem Secret Skull by měla začít vycházet v srpnu u vydavatelství IDW Publishing. Hororový námět bude prý zpracován trochu jiným způsobem, než jsme u Nilese zvyklí, takže se máme na co těšit.
Secret Skull je o člověku, který je tak trochu upír. Začínají se mu zdát sny o vraždách, co se teprve mají stát. Postupně se zaplétá do nebezpečné hry, kdy mu jde po krku jak policie, tak nemrtví. Snaží se vraždám zabránit, ale to nikdo neví...
Komiks nakreslil Chuck B., kterého Niles našel, trochu nezvykle, prostřednictvím internetu.


24. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Stručný přehled článků, které jsme pro vás připravili v týdnu od 14. do 18. června:
Recenze knihy Kdo chce zabít Jessii?
Recenze alba XIII 16 - Opération Montechristo
Druhá část teorie o komiksu na poli novinařiny
Reportáž z Comic Salonu v německém Erlangenu

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: CREW2 Č. 8
Polovina roku je pomalu za námi a to znamená, že by měla být vydána polovina z celkem šesti letos plánovaných čísel magazínu Crew2 . Od těchto chvil je předpoklad skutečností, Crew2 č. 8 už je na světě. Obsah 84 stran je opět pěkně nabitý: Flinch v kresbě Bernieho Wrightsona, Planetary Warrena Ellise, Red Meat a také velmi očekávaná evropská noirová pecka Blacksad, přičemž ksicht jejího hlavního kočičího hrdiny zdobí i titulní stránku časopisu.
Recenzi Crwe2 č. 7 si zopakujte ZDE.
KOMIKS.CZ MEDIÁLNÍM PARTNEREM FESTIVALU FANTAZIE
Komiks.cz se stal mediálním partnerem 9. ročníku Festivalu Fantazie, který se uskuteční 2. - 11. července v Chotěboři. Každý den vás proto budeme podrobně informovat o přípravách celé akce, nejčerstvějších novinkách, zajímavostech, festivalovém dění, nakoukneme do zákulisí a na závěr přineseme podrobnou reportáž.
Začínáme hned teď: V sekci Filmy, přednášky došlo k rozdělení souhrnu anotací na jednotlivé programové linie a postupně jsou tak doplňovány anotace připravovaných filmů, seriálů a dokumentů.
Komiks.cz - mediální partner Festivalu Fantazie 2004.
Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud