Japonci vyrobili klimatizovanou bundu

Sdílej
 
Vynalézavost Japonců skutečně nezná mezí – společnost PC2B představila nedávno v Tokiu klimatizovanou bundu. Když vám bude horko, nemusíte se již svlékat, ale stačí spustit dva ventilátory, které vás prý dostatečně ochladí po dobu deseti hodin.

Japonští inženýři opět dokázali, že v zemi vycházejícího slunce si potrpí na nejrůznější technické inovace, i kdyby měly být z pohledu Evropana vskutku nesmyslné. Hiroshi Ichigaya, ředitel společnosti PC2B, představil 11. června v Tokiu první klimatizované oblečení – lehkou bundu s dvěma ventilátory.

Foto
Tento nový vynález ochlazuje tělo proudem jemně chladivého vzduchu, který generují dva elektrické větráčky umístěné na zádech. Těm baterie dovolí pracovat na plný výkon celých 10 hodin, takže se jen tak neuvaříte.

Se zapnutými větráčky se bunda nafoukne a její majitel může připomínat reklamního panáka Michelin. Těžko také zatím odhadovat, jak bude její nošení příjemné nebo zda umožní bezproblémový pohyb. Jestli bude o tento bizarní vynález zájem, ukáží již příští měsíce, kdy by se měl začít prodávat na japonském trhu za zaváděcí cenu 9 900 yenů, což je v přepočtu přibližně dva a půl tisíce korun.

 

Články odjinud