Týden ve světě komiksu 16. 8. – 22. 8. 2004

Sdílej
 
V článku se dozvíte, kdy vyjde dlouho očekávaný Pérák, Aargh! č. 5, Prázdninový speciál Crew2: Lobo vs. Maska, Sorrel č. 6 nebo Shrek. Marvel připomíná letošní 30. výročí Wolverina mimo jiné 416 stránkovým románem Weapon X. Ve Francii vyšla komiksová verze úspěšného filmu Amélie z Montmartru.

SHREK VE ČTVRTEK
Nový počin Comicscentra Shrek bude k dostání v prodejně vydavatelství (Štěpánská 36, Praha) tento čtvrtek (19. srpna 2004) v odpoledních hodinách.

CO BRZO VYJDE?
Tak se jmenuje náš přehledový sloupek o něco níže a podle něj zjistíte, že by nás o prázdninách měla čekat ještě solidní porce novinkových titulů. Fanoušek míní, vydavatel však mění - podívejme se proto na (polo)oficiální data realistickýma očima.
Pérák - asi jen největší optimista věří, že se letos dočkáme první části příběhu o mýtické postavě protifašistického odboje. A přitom zájem je velký - i podle naší ankety je právě tohle nejočekávanější připravovaný komiks.
Aargh! č. 5 - každý rok v létě se objevuje nové číslo této vynikající revue. Bude tomu tak i letos? Vydavatel Tomáš Prokůpek má údajně materiál až do sedmého čísla, o pětce však zatím tajemně mlčí.
Sandman 3, Comicsové legendy 9: Punisher - termíny vydání obou počinů se neustále posunují. Jak ale známe chlapce z Crwe, jednoho dne nakonec přeci jen vyjdou...
Prázdninový speciál Crew2: Lobo vs. Maska - už podle názvu musí vyjít během prázdnin, otázkou zůstává, zda-li se to povede.
Sorrel č. 6 - další číslo populárního fanzinu je těsně před dokončením, Dan Černý dokresluje poslední komiks a pak - hurá do kopírky!
24, Shrek - první věc se zřejmě objeví až v září, komiksový zlobr vychází tento čtvrtek
Hitman - datum vydání se zatím posunulo o tři týdny, počkejme si tedy na pátek.

Foto
WOLVERINE SLAVÍ 30. VÝROČÍ TAKÉ ROMÁNEM
Jedním z počinů, kterými Marvel připomíná letošní 30. výročí Wolverina, je i 416 stránkový román Weapon X. Její autor Marc Cerasini (O. J. Simpson: American Hero, American Tragedy) se nedávno objevil v New York Times na seznamu best-sellerových autorů. Příběh se točí okolo záhadné Weapon X a líčí krutou a trýznivou proměnu Logana na Wolverinea očima jeho zvrácených "tvůrců". Loganovi se však po čase podaří uniknout ze spárů jeho věznitelů a ke všemu co se týká "stvoření Wolverina" pojme hlubokou nenávist. Loganova proměna má dalekosáhlý a ničivý vliv na jeho osobnost: trpí nesnesitelnými pocity viny, selhává sebekontrola a zaniká lidskost... Vše je ale součástí programu Weapon X.
Přežil by snad někdo jiný tak bolestný proces, v němž tým bioinženýrů realizuje šílené plány? Šance jsou mizivé a linie mezi lidskou bytostí a bestií či monstrem pomalu mizí ve zrůdnostech všech protagonistů tohoto tajného experimentu...

AMELIE Z MONTMARTRU KOMIKSOVÁ
Nejen z komiksu je možné skočit na filmové plátno, ale také naopak. Vydavatelství Alvisa si vybralo story-board úspěšného filmu Amélie z Montmartru a řeklo si, že by bylo škoda ho nevydat jako komiks. V případě výjimečného díla i nápadu nevadí, že bubliny jsou nahrazeny textem pod obrázky Luca Desportese (mimochodem velmi podobné Tardimu), album doplňuje rozhovor se scénáristy a tvůrci filmu.

33. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Proklikejte se seznamem článků, které jsme připravili v týdnu od 16. do 22. srpna:
Recenze knihy Krajina půlnočních stínů
Recenze filmu Van Helsing
Dvanáctá část teorie o komiksu na poli novinařiny

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud